Δύο αδέρφια από διαφορετικές οικογένειες!

Νέα Z4 ή νέα Supra: Εσύ ποιο διαλέγεις;

4.970 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Δύο μοναδικά μοντέλα, με θρυλικά ονόματα, που μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη. Νέα Z4 ή νέα Supra; Εσύ ποιο διαλέγεις;

Πως σας φαίνεται η ολοκαίνουργια Ζ4; Είναι το γνήσιο ρόουντστερ που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία οδήγησης που περιμένετε από μία BMW; Ή μήπως η μοναδικότητά του χάνεται στη μοιρασιά με την Toyota Supra που έρχεται, αφού τα αυτοκίνητα μοιράζονται τα μηχανικά τους;

Με πρώτη ματιά η νέα Ζ4 είναι εκπληκτική. Πισωκίνητη, με την καμπίνα σχεδόν πάνω στον πίσω άξονα, πιο φαρδιά από ποτέ (όπως όλες οι BMW τελευταία), με διπλά ψαλίδια εμπρός (σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα γόνατα του μοντέλου που αλλάζει) και μειωμένο βάρος χάρη στην αντικατάσταση της σκληρής οροφής με πάνινη.

Η σχεδίαση αν και όμορφη, δεν ξεχωρίζει, παρότι η BMW έχει δείξει πολύ ωραία αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια. Θα περίμενε κανείς κάτι πιο ξεχωριστό. Ας είναι όμως, το αυτοκίνητο κερδίζει στα μηχανικά μέρη που μοιράζεται με τις άλλες BMW, όπως το τρίλιτρο εξακύλινδρο τούρμπο μοτέρ κάτω από το μακρύ καπό της Μ40i, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα τετρακύλινδρα δίλιτρα τούρμπο από 150 μέχρι 260 άλογα. Κάπως προβλέψιμο.

Το πρόβλημα όμως για την Ζ4 δεν έχει να κάνει με το τι είναι η ίδια, αλλά με το τι είναι το «δίδυμο» μοντέλο που ακολουθεί. Η Supra είναι η εκδοχή της Toyota πάνω στα ίδια μηχανικά μέρη, και θα παράγεται μαζί με την Ζ4 στο εργοστάσιο της Magna στην Αυστρία.

Η Supra αναμένεται πιο όμορφη, πιο εκρηκτική και πιο φθηνή. Αυτό που για μία BMW είναι προβλέψιμο, για ένα Toyota είναι εκπληκτικό. Αυτό που για μία BMW το βρίσκεις σε όλη τη γκάμα, για ένα Toyota είναι μοναδικό.
Φυσικά η κάθε μάρκα θα έχει το κοινό της, και οι φανατικοί της BMW δεν θα κοιτάξουν παραέξω. Όλοι οι άλλοι όμως θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο μοντέλα που μοιάζουν και διαφέρουν ταυτόχρονα.

Εσείς ποιο θα διαλέξετε; Μία καταπληκτική BMW όπως και οι άλλες, ή ένα Toyota απολύτως μοναδικό; Τι λέτε; 

AUTOFIT PASXA
4green