Νέες φήμες ότι η Hyundai θα προχωρήσει στην παραγωγή του N Vision 74

Νέες φήμες ότι η Hyundai θα προχωρήσει στην παραγωγή του N Vision 74

2.405 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2023)

- Αναφορές από την Ν. Κορέα κάνουν λόγο για κατασκευή εκατό N Vision 74 εντός του 2026
- Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονοκίνητο με ξεχωριστή ρετρό σχεδίαση και 800 ίππους
- Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974, με πινελιές οχημάτων του 80

Αναφορές από την Ν. Κορέα κάνουν λόγο για κατασκευή εκατό N Vision 74 εντός του 2026

Το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων ETNews (πρώην Electronic Times) είναι το πιο πρόσφατο μέσο που ανέφερε ότι η Hyundai φαίνεται να έχει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει να κατασκευάζει έναν περιορισμένο αριθμό N Vision 74, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2026. Σύμφωνα με το άρθρο, θα κατασκευαστούν περίπου 100 οχήματα, εκ των οποίων τα 30 από αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αγωνιστικές διοργανώσεις σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ τα υπόλοιπα 70 θα διατεθούν . Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε μια τέτοια φήμη. Πίσω στις αρχές Μαΐου μάθαμε από έναν διαφορετικό ιστότοπο στην κορεάτικη γλώσσα, το Money Today, ότι η Hyundai θα ξεκινούσε την παραγωγή του N Vision 74.
 

Υδρογονοκίνητο με μπαταρία, ιδιαίτερη ρετρό σχεδίαση και 800 ίππους

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το N Vision 74 θα είναι ένα υβριδικό μοντέλο υδρογόνου-ηλεκτρισμού, το οποίο θα αποδίδει 800 ίππους με επιτάχυνση από τα 0 στα 96χλμ. σε περίπου τρία δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η ρετρό σχεδίαση, οι μεγάλοι αεραγωγοί και ο φωτισμός εμπνευσμένος από τα pixel των βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση.
 

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974, με πινελιές οχημάτων του 80

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το N Vision 74 εμπνεύστηκε από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974 που σχεδιάστηκε από τον Goigetto Giugiaro. Παρότι το όχημα παραγωγής που προέκυψε απέτυχε να αγκαλιάσει τα καλύτερα στοιχεία της δημιουργίας του Giugiaro, το N Vision 74 φαίνεται να το καταφέρνει απόλυτα. Όμως, το όχημα φαίνεται επίσης να δανείζεται στοιχεία από τα DMC DeLorean, Group B Rally Cars και πολλά άλλα οχήματα της δεκαετίας του 1980.
 

citroen
KIA