Η γερμανική φίρμα ανακοινώνει ότι το νέο της αυτό SUV θα έχει 4,99 μέτρα μήκος.

Το νέο Q8 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Το νέο Q8 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Η καμπίνα είναι ιδιαίτερα πολυτελής.

Nέο Audi Q8

4.925 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2018)

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου Audi Q8 προχώρησε η γερμανική φίρμα προσφέροντας στο μοντέλο σπορτίφ χαρακτήρα και δυναμική εμφάνιση. Δείτε το αναλυτικά.

Η γερμανική φίρμα ανακοινώνει ότι το νέο της αυτό SUV θα έχει 4,99 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος, 1,71 μέτρα ύψος με 3,0 μέτρα μεταξόνιο και 254 χιλστ. απόσταση από το έδαφος. Ο αποθηκευτικός χώρος σύμφωνα με την μάρκα είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία (650 λίτρα), ενώ χωρίς τα πίσω καθίσματα υπολογίζεται πως φτάνει τα 1.755 λίτρα.

Το Q8 διατηρεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των Q8 και Q8 Sport concepts υιοθετώντας πιο σπορτίφ χαρακτήρα σε σχέση με το Q7. Στον πρόβολο, το μάτι πέφτει αμέσως στην εξαγωνική γρίλια που συνδυάζεται με γκρι περίγραμμα και λεπτομέρειες χρωμίου, ενώ συνοδεύεται με δύο μεγάλους εισαγωγείς αέρα και δύο πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα LED. Στο πίσω μέρος, η δυναμική σχεδίαση του μοντέλου εκδηλώνεται με μικρό σπόιλερ στο τέλος της αρκετά coupe οροφής του νέου Q8 και των δύο τετραγωνισμένων απολήξεων της εξάτμισης. Ανάμεσα, βρίσκονται δύο σπορτίφ φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής γραμμής που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πίσω μέρους.
 
Όσον αφορά το εσωτερικό, η καμπίνα, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς, είναι ιδιαίτερα πολυτελής και ακολουθεί τα πρότυπα που έχουν θέσει τα Α6 και Α8 που παρουσιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο οδηγός θα έχει στα χέρια του ένα επίπεδο χαμηλά τιμόνι ενώ πέρα από την ψηφιακό πίνακα οργάνων τελευταίας τεχνολογίας 12,3, υπάρχουν άλλες δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, μία 10,1 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα infotainment και την πλοήγηση και μια μικρότερη 8,6 ιντσών πιο χαμηλά για τον έλεγχο του κλιματισμού.

Στον τομέα της τεχνολογίας, ο εξοπλισμός είναι πλούσιος με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, κάμερες 360 μοιρών, αυτόνομο ξεπαρκάρισμα από το γκαράζ μέσω της myAudi εφαρμογής.

Στην παλέτα των μηχανικών συνόλων, η Audi ανακοινώνει ότι όλα τα μοτέρ θα εξοπλίζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48Volt που απαρτίζεται από μια μπαταρία λιθίου και μια γεννήτρια που θα επιτρέπει στο μοντέλο να έχει τον κινητήρα ανενεργό σε ταχύτητες από 22 μέχρι 160 χλμ./ώρα (αρκεί ο οδηγός να μην πατάει γκάζι) ενώ κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος, ανακτώνται μέχρι και 12 kW ισχύος. Κατά το λανσάρισμα θα εξοπλίζεται με τον V6 TDI 3,0 λίτρων diesel κινητήρα απόδοσης των 286 ίππων που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 σε 6,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική τα 232 χλμ./ώρα. Στις αρχές του επόμενου έτους θα προστεθεί μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα με 231 άλογα ενώ πρέπει να αναμένουμε και ένα V6 TSI μοτέρ με απόδοση 340 ίππων. Tέλος, η Audi προσφέρει προαιρετικά το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. Το σύστημα έχει την δυνατότητα αλλαγής διεύθυνσης των πίσω τροχών έως 5 μοίρες, αντίθετα στη φορά κίνησης στις χαμηλές ταχύτητες και κατά τη φορά κίνησης στις υψηλές, μικραίνοντας αντίστοιχα τον κύκλο στροφής και βελτιώνοντας την κατευθυντικότητα.

Το Audi Q8 θα λανσαριστεί στην αγορά της Ευρώπης το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Mπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Mercedes
moto