To μικρό της Opel θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Γερμανία την 1η Ιουλίου.

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου μικρού της Opel έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa.

Το νέο Corsa πέφτει κάτω από το ορόσημο των 1.000 κιλών, ζυγίζοντας 980 κιλά χωρίς τον οδηγό.

Nέο Opel Corsa

20.348 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2019)

Με τρεις επιλογές στην βενζίνη και μια στο diesel θα προσφέρεται η νέα 6η γενιά του Opel Corsa χωρίς να ξεχνάμε ούτε την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Γνωρίστε το «μικρό» της μάρκας και μάθετε από πότε ξεκινούν οι παραγγελίες και πόσο κοστίζει.

Λίγο χρονικό διάστημα μετά την αποκάλυψη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, η Opel προχώρησε στην παρουσίαση της έκτης γενιάς του Corsa με τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 
Η εξωτερική εμφάνιση του νέου μικρού της Opel έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τόσο στο εμπρός όσο και το πίσω μέρος. Στον πρόβολο, το μοντέλο υιοθετεί νέα φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένη τεχνολογία LED, νέας σχεδίασης γρίλια που φέρει στο μέσο της το έμβλημα της μάρκας αλλά και πολύ διαφορετικό προφυλακτήρα. Το νέο Corsa έχει πιο γραμμωμένο καπό και πλαϊνό μέρος ενώ, όσον αφορά την πίσω όψη του, και εκεί τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Τα πίσω φώτα έχουν σαφώς νέα σχεδίαση αλλά και ο προφυλακτήρας πιο χαμηλά δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν του προκατόχου του.

Το νέο Corsa, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του PSA Group –δηλαδή στο ίδιο δάπεδο με το 208-, έχει 10% λιγότερο βάρος (108 κιλά μείον) από το απερχόμενο, διατηρώντας όμως το μήκος του σε παρόμοια επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 4,06 μέτρα. Το νέο Corsa πέφτει κάτω από το ορόσημο των 1.000 κιλών, ζυγίζοντας 980 κιλά χωρίς τον οδηγό. Μιλώντας για τον οδηγό να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το γερμανικό στρατόπεδο, κάθεται πιο χαμηλά κατά 28 χλστ. ενώ έχει στο πλευρό του το χαμηλότερο κέντρο βάρους (σ.σ. η οροφή είναι 48 χλστ. χαμηλότερα από το απερχόμενο μοντέλο χαρίζοντας μια πιο coupe αισθητική στο μικρό της Opel).

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από τρεις επιλογές στην βενζίνη και μία στο πετρέλαιο. Στην βενζίνη, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης απόδοσης 75 ίππων που συνδυάζεται με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ στην συνέχεια συναντάμε την turbo εκδοχή του ίδιου 3κύλινδρου PureTech κινητήρα των 1,2 λτ. με απόδοση 100 και 130 ίππων με 6άρι μηχανικό ή 8άρι αυτόματο. Η έκδοση με τα 100 άλογα αποδίδει 205 Νm ροπής ενώ η Opel αναφέρει πως έχει μέγιστη τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Ανάλογα το κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται τώρα σε περίπου 10 δευτερόλεπτα (1 δλ. κατά μ.ο πιο γρήγορα από τον προκάτοχο του στην ίδια έκδοση). Έπειτα, στην έκδοση με τα 130 άλογα, το Corsa αποδίδει 230 Νm ροπής, έχει μέγιστη τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα και χρειάζεται 8,7 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα (0,2 πιο γρήγορα σε σχέση με την προηγούμενης γενιά στην έκδοση με τα 150 άλογα). Στο diesel, η μόνη επιλογή αφορά στον 1.500άρη turbodiesel των 102 ίππων και 250 Nm ροπής.

Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν ανώτερες κατηγορίες οχημάτων δίνουν το παρών στο Corsa. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που η  Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον. Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect”. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

Το νέο Corsa θα προσφερθεί σε 4 εξοπλιστικά επίπεδα (Βασικό, Edition, Elegance και GS Line). To μικρό της Opel θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Γερμανία την 1η Ιουλίου με τιμή από 13.990 ευρώ στην βασική έκδοση, από 15.850 στην Edition, από 17.850 στην Εlegance και από 19.880 ευρώ στην κορυφαία GS Line.

Toyota
moto