Tο Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης.

Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 330 χλμ, σύμφωνα με τα νέα τεστ WLTP.

Διαθέσιμα προς επιλογή θα είναι τρία oδηγικά modes.

Το Corsa-e εφοδιάζεται με το νέο Multimedia Navi σύστημα infotainment σε συνδυασμό με την στάνταρ 7 ιντσών οθόνη.

Nέο Opel Corsa-e

29.595 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2019)

Το ντεμπούτο της έκανε πριν από λίγο η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Οpel Corsa νέας γενιάς. Γνωρίστε την.

Στην επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρική έκδοσης του νέου Corsa νέας γενιάς προχώρησε η Opel, μια μέρα αφότου ήρθαν στο φως οι πρώτες εικόνες του του μοντέλου.

Το Corsa-e είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που παίρνει ισχύ από μια μπαταρία 50 kWh που μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 30 λεπτά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 136 ίππων και 260 Νm ροπής. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η εταιρεία ανακοινώνει πως από στάση μέχρι τα 100χλμ./ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται 8,1 δευτερόλεπτα.
 
Διαθέσιμα προς επιλογή θα είναι τρία oδηγικά modes, Νormal, Eco (για μεγαλύτερη αυτονομία) και Sport (για καλύτερη επιτάχυνση και τη συμπεριφορά). Tο Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (καλωδίο, επιτοίχιος πίνακας ή ταχυφορτιστής) και ο έλεγχος αυτής γίνεται μέσω της εφαρμογής myOpel, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης. Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 330 χλμ, σύμφωνα με τα νέα τεστ WLTP.

Η δυναμική εμφάνιση του Corsa-e υποστηρίζεται από σπορ σχεδίαση, ενώ οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις των προηγούμενων γενιών έχουν διατηρηθεί. Με μήκος 4,06 m, το Corsa παραμένει ένα ευέλικτο, πρακτικό πενταθέσιο, με έξυπνη διάταξη χώρων. Η γραμμή οροφής παραπέμπει σε μοντέλο coupé και είναι 48mm χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του, χωρίς όμως να περιορίζει το χώρο για το κεφάλι των επιβατών. Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. Η οδική συμπεριφορά και οι δυναμικές επιδόσεις ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η πιο άμεση απόκριση και η δυναμική συμπεριφορά αυξάνουν την απόλαυση πίσω από το τιμόνι. Το μοντέρνο εσωτερικό, με πλήρως ψηφιακό  cockpit μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω με δερμάτινα καθίσματα.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια: σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® Matrix, υποβοήθηση πλαϊνού τυφλού σημείου, flank guard

Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που η  Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον. Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Συστήματα πολυμέσων με υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect”. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto