Νέο Toyota Urban SUV Concept: To μικρό ηλεκτρικό SUV της μάρκας
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota Urban SUV Concept: To μικρό ηλεκτρικό SUV της μάρκας

37.432 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2023)

- Έρχεται το 2024 το μικρό ηλεκτρικό SUV της Toyota
- Έχει 4,3 μέτρα μήκος και φουτουριστικό σχεδιασμό
- Θα είναι δικίνητο ή τετρακίνητο και θα έχει επιλογές για δύο μπαταρίες

Έρχεται το 2024 το μικρό ηλεκτρικό SUV της Toyota

Ένα νέο concept το οποίο προλογίζει το πως θα μοιάζει το ηλεκτρικό SUV πόλης που θα φέρει στην αγορά στο μέλλον παρουσίασε η Toyota στο ετήσιο Kenshiki φόρουμ που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες. Το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει και θα κάνει λανσάρισμα το 2024 λέγεται πως είναι αυτό που θα έχει τις πιο compact διαστάσεις και θα είναι πιο προσιτό από την γκάμα των 6 συνολικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα φτιάξει η Toyota.

Έχει 4,3 μέτρα μήκος και φουτουριστικό σχεδιασμό

Το Urban SUV Concept είναι ένα SUV ψηλό και πολύ περισσότερο boxy σε σχέση με τα Toyota που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά, αν και περιμένουμε πως η έκδοση παραγωγής θα είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία της Toyota. O πρόβολος του μοντέλου ξεχωρίζει χάρη στα λεπτά LED φώτα ημέρας που τον διατρέχουν κάτω από το καπό αλλά και αυτά που βρίσκονται στις δύο άκρες του προφυλακτήρα. Πιο ψηλά, τα φωτιστικά μοιάζουν λίγο με αυτά του νέου C-HR αλλά συνολικά είναι πιο λεπτά και διακριτικά. Πίσω, το μάτι πέφτει στη φάσα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα. Πληροφορίες για το μέγεθος των τροχών δεν υπάρχουν αλλά η Toyota αναφέρει πως το μήκος του είναι 4,3 μέτρα, το πλάτος του 1,82 μέτρα και το ύψος του 1,62 μέτρα.

Θα είναι δικίνητο ή τετρακίνητο και θα έχει επιλογές για δύο μπαταρίες

Το μικρό SUV στην έκδοση παραγωγής θα συνδυάζεται με δύο μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και θα γίνει διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες για την ισχύ ή τις επιδόσεις των κινητήριων συνόλων δεν έχουν γίνει γνωστές. Στην Ευρώπη, η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει 6 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, τα οποία θα την βοηθήσουν να προσφέρει μόνο αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και να επιτύχει πλήρη ανθρακική ουδετερότητα έως το 2040.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL