• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Nissan Juke VS Renault Captur VS SEAT Arona

20.697 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2018

Τα μικρά crossover είναι ιδανική επιλογή για να συνδυάσετε τις αστικές σας μετακινήσεις, με τις light εκτός δρόμου περιπέτειες. Αν μάλιστα βάλουμε στην εξίσωση τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους, τότε αποκτούν και «ταξιδιάρικο» χαρακτήρα.

SEAT: Νεο SEAT Leon FR Plug-in Hybrid 291€/μήνα

RENAULT: Νέο CLIO, με συνολικό όφελος έως 2.500€ και προνομιακό επιτόκιο 3,9%

NISSAN: Qashqai τώρα με όφελος έως 2.000€€

Από τη στιγμή που τα μικρά crossover μπήκαν στη ζωή μας, άλλαξαν άρδην το χάρτη των πωλήσεων, αυξάνοντας συνεχώς το μερίδιο τους στην αγορά και κερδίζοντας ένα σεβαστό κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων. Οι περιορισμένες τους διαστάσεις, η ευελιξία τους, το στυλ και ο συνδυασμός πλεονεκτημάτων από διαφορετικές κατηγορίες, συντελούν στην διαμόρφωση ευχάριστων, πρακτικών και καθημερινών αυτοκινήτων. 

Στο θέμα μας συγκρίνουμε τρία ιδιαίτερα αισθητικά και πετρελαιοκίνητα μοντέλα για αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως, κατά κύριο λόγο σε υπεραστικές διαδρομές. Ο λόγος για τα Nissan Juke 1,5 dCi 110 PS, Renault Captur 1,5 dCi 90 PS και SEAT Arona 1,6 TDI 95. 

Σχεδίαση: Το Juke έχει το πιο ξεχωριστό στυλ
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων είναι το νεανικό και μοντέρνο στυλ, το οποίο καθένα προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο. Ξεκινώντας από το Arona (4.138 χλστ.), διαθέτει μια σπορτίφ αισθητική με σχετικά σκληρές γραμμές στο εμπρός καπό, αιχμηρά φωτιστικά σώματα και περιορισμένη αλλά στοχευμένη χρήση καμπύλων.

Από την άλλη το Nissan Juke (4.153 χλστ.) εντυπωσιάζει με τις δυναμικές του γραμμές και το αμάξωμα, που χαρακτηρίζεται από το μυώδες εμπρόσθιο τμήμα και με την α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους (π.χ. οι πίσω χειρολαβές «κρύβονται» μέσα στο τζάμι), ενώ το Renault Captur (4.122 χλστ.) που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Nissan Juke διακρίνεται για τη στιλάτη του εμφάνιση, η οποία στηρίζεται στις έντονες καμπύλες που εφαρμόζει, με τις γυάλινες επιφάνειες, να αναδεικνύουν την μυώδη του σχεδίαση. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ