Το Ford Focus εξοπλισμένο με τον diesel κινητήρα των 120 ίππων, αξιοποιεί τη νέα του εμφάνιση, με τις επεμβάσεις ουσίας, σε τομείς όπως η τεχνολογία, η λειτουργικότητα και η οικονομία κίνησης, κι έχει εδραιώσει την παρουσία του στην απαιτητική κατηγορία των μικρομεσαίων.

Το Pulsar είναι το μοντέλο εκείνο, μέσω του οποίου η Nissan επιστρέφει, από το 2006 και το τέλος του Almera, στα μικρομεσαία χάτσμπακ αυτοκίνητα που προβάλλουν παραδοσιακές αξίες, όπως η άνεση, η ευρυχωρία και η αξιοπιστία.

Nissan Pulsar Vs Ford Focus

59.810 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/7/2016

Τα δυο μικρομεσαία του θέματός μας μπορούν να παίξουν με άνεση το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας και παράλληλα, να το συνδυάσουν με χαμηλή κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις μας δεν ξεπερνάνε τα 5,0 λτ./100 χλμ.

 
Σε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το οικογενειακό της εποχής, το πόσο «καίει» μετράει περισσότερο ίσως από ποτέ. Γιατί, με το οικογενειακό είναι που κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα, αυτό με το οποίο θα πας ένα ταξίδι, αλλά και παράλληλα, αυτό με το οποίο θα κάνεις το καθημερινό πήγαινα-έλα στη δουλειά, μιας και λίγες είναι οι οικογένειες που έχουν πλέον 2 αυτοκίνητα. 

Πολλά χιλιόμετρα σημαίνουν λοιπόν και πολλά έξοδα για την τσέπη και άρα, το όσο λιγότερο καίει ένα αυτοκίνητο, τόσο λιγότερο επιβαρύνει την τσέπη του ιδιοκτήτη του. Εμείς λοιπόν, σε αυτό το θέμα συγκρίνουμε τα δυο οικογενειακά, μικρομεσαία αυτοκίνητα με οικονομικούς diesel κινητήρες, που καίνε πολύ λίγο με βάση τις δικές μας μετρήσεις κατανάλωσης. Η σύγκριση γίνεται σε όλους τους τομείς της υπόστασής τους, ώστε να δούμε ποιο είναι και η καλύτερη αγορά.

Ford Focus 1,5 TDCi
+ Οδική συμπεριφορά, fun to drive, σχεδίαση, απόδοση-επιδόσεις
- Εσωτερικό πλάτος &ύψος πίσω, χειρισμός infotainment

Nissan Pulsar 1,5 dCi

+ Χώροι επιβατών και αποσκευών, σχέση τιμής-αξίας, άνεση-ποιότητα κύλισης
- Οδηγικός χαρακτήρας, συγκρατημένη σχεδίαση μέσα-έξω

 
  • alekos

    Ρε παιδιά, τα ίδια και τα ίδια συγκρίνετε?Πού είναι το Kia Cee'd 1,6 diesel και δη το gt line ??? Ο Κορυφαίος κινητήρας της αγοράς και δεν έχετε παρουσιάσει το αμάξι?

      20
  • Πειραιωτης

    Και τα δυο εχουν τα πλεονεκτηματα τους με το ford να δειχνει πιο μοντερνο και με εσωτερικο οπτικα καλυτερο. Απο την αλλη το nissan ειναι φθηνοτερο εχει και εγνωσμενη αξιοπιστια οποτε μαλλον γερνει υπερ του η πλαστιγγα.

      7