O Block με το ηλεκτρικό Ford Fiesta (+vid)

2.263 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2020)

Είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσης είτε με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, ο Ken Block δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει ήσυχα τα ελαστικά αυτού εδώ του Fiesta.


To καινούριο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Ken Block για να κάνει τα μαγικά του και να διαλύει τετράδες ελαστικών μπορεί να μην έχει άγριο ήχο αλλά τα καταφέρνει εξίσου περίφημα.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό Ford Fiesta το οποίο διαγωνίζεται στην Projekt E κατηγορία που περιλαμβάνει κινητήριο σύνολο από την STARD και εφοδιάζεται επίσης με σύστημα τετρακίνησης.

Η ισχύς πηγάζει από τρία ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 620 άλογα και 1.002 Nm ροπής και δίνουν την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φτάσει τα 240 χλμ./ώρα σε μέγιστη τελική ταχύτητα. Ακόμα, η άμεση επιτάχυνση που προσφέρει η ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, κάνει την προσπάθεια για drift και donut πιο εύκολη από ποτέ.

Ο Block λέει ότι αισθάνεται πολύ διαφορετικά γιατί έχει συνηθίσει να οδηγεί αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Για παράδειγμα, σημειώνει ότι μπορεί κανείς να νιώσει το πρόσθετο βάρος, οπότε πρέπει το φρενάρισμα να γίνει λίγο νωρίτερα πριν την στροφή. Τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά στο βίντεο όταν ο Block αρχίζει να «παίρνει τον αέρα» του ηλεκτρικού Fiesta και να προσφέρει απλόχερα θέαμα.
 

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER