Το CUPRA Tavascan.

Το CUPRA Tavascan.

Ο Όμιλος VW θα πουλάει στην Ευρώπη ηλεκτρικά μέσω Κίνας

1.764 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2022)

Μοντέλα κατασκευασμένα στην Κίνα θα πουλάει στην Ευρώπη ο Όμιλος Volkswagen σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Στο… λαό από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Μία κίνηση την οποία έχουμε ήδη δει να συμβαίνει από τις Tesla, BMW και άλλες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα ακολουθήσει η Volkswagen. Όπως επικαλείται το Bloomberg σε δημοσίευμά του, ο Όμιλος Volkswagen επικαλούμενος περιορισμένη παραγωγική ικανότητα εντός Ευρώπης θα προχωρήσει στην εξαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στην «γηραιά ήπειρο».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην Κίνα θα κατασκευάζεται το CUPRA Tavascan

Η αρχή θα γίνει με την ισπανική CUPRA, η οποία ανήκει στον Όμιλο VW και θα παράγει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό SUV, το Tavascan, σε ένα από τα εργοστάσια των κοινοπραξιών της στο Anhui, δήλωσε η VW. Κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα MEB με τα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας της VW, ID, το Tavascan πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024. Είναι το δεύτερο μοντέλο της CUPRA που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB μετά το hatchback, Born.    

Εξετάζει το πλάνο της η VW

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η VW επεξεργάζεται το πενταετές οικονομικό της σχέδιο για να αποφασίσει ποια νέα μοντέλα θα κατασκευαστούν σε ποια εργοστάσια και πόσα χρήματα θα επενδύσει σε αυτά τα εργοστάσια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Αυτές οι αποφάσεις εξαρτώνται από την κυκλοφορία των πλατφορμών λογισμικού για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, που η εταιρεία αναγκάστηκε να καθυστερήσει.

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN