Ο κύβος ερρίφθη: Ηλεκτρική η Skoda Octavia το 2025

Ο κύβος ερρίφθη: Ηλεκτρική η Skoda Octavia το 2025

3.533 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2022)

Η Skoda έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην ηλεκτρική Octavia, η οποία φημολογείται πως θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Θα είναι ένα από τα τρία νέα ηλεκτρικά της Skoda

Ήταν Ιούνιος του 2021, όταν ο πρώην CEO της Skoda, κ. Thomas Schafer ανακοίνωσε πως μετά το Enyaq, η μάρκα θα φέρει στην αγορά τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι όλα μικρότερα και πιο φθηνά. Ένα από αυτά θα είναι η έκδοση παραγωγής του Vision 7S ενώ το δεύτερο θα είναι ένα προσιτό ηλεκτρικό για το οποίο το πρώτο teaser ήρθε το Μάιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα SSP

Σύμφωνα με το Autocar, το τρίτο ηλεκτρικό που θα φέρει η Skoda θα είναι μια ηλεκτρική έκδοση της Octavia. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, οι Τσέχοι έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πάνω στην ανάπτυξή της πάνω στην επερχόμενη πλατφόρμα SSP που ομίλου Volkswagen. Αυτή η επιλογή θα επιτρέψει στο μοντέλο να εξοπλιστεί με δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα ενώ η RS έκδοση της ηλεκτρικής Octavia θα φέρει ακόμη δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω. Η RS έκδοση λέγεται πως θα ντεμπουτάρει τουλάχιστον ένα χρόνο αφότου έρθει η απλή έκδοση.

Σε βενζίνη και diesel μέχρι το 2035

Ο ερχομός της ηλεκτρικής Octavia δεν συνεπάγεται πως το δημοφιλές τσέχικο οικογενειακό θα σταματήσει να προσφέρεται με TSI και TDI κινητήρες, τουλάχιστον έως το 2035, όταν και η Skoda θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα μοτέρ εσωτερικής καύσης και να ακολουθήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θυμίζουμε πως η Skoda Octavia έχει ήδη εξηλεκτριστεί, αφού αυτή την στιγμή προσφέρεται με δύο Plug-in υβριδικές επιλογές στα 204 και 245 άλογα (στην έκδοση RS).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center