ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Octavia RS ή Golf GTI στα ίδια λεφτά;

Octavia RS ή Golf GTI στα ίδια λεφτά;

Octavia RS ή Golf GTI στα ίδια λεφτά;

8.964 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2015)

Διπλάσιο αριθμό likes προσέλκυσε η νέα Octavia RS από το Golf GTI.

autotriti team

Χαμός στο facebook αλλά και το άρθρο του Auto Τρίτη για τη νέα Octavia RS 230, που προσέλκυσε διπλάσιο αριθμό likes από το δημοσίευμα για τη δοκιμή του νέου VW Golf GTI. 
Η Octavia RS 230 είναι η ισχυρότερη Octavia ever. Έχει 230 άλογα, από 2λίτρα με turbo, κάνει το 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα, έχει τελική 250 χλμ./ώρα και εξοπλίζεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο διαφορικό για να κρατάει καλά στον δρόμο. 
Από την άλλη, το VW Golf GTI εφοδιάζεται με τον ίδιο 2λιτρο turbo κινητήρα, έχει τα ίδια άλογα, κάνει 6,4 για το 0-100, και «τελικιάζει» και αυτό στα 250. Είναι και αυτό το ισχυρότερο Golf GTI που έγινε ποτέ. 
Και όμως φαίνεται ότι η «ταπεινή» Octavia, με 3 γενιές στην πλάτη της, έναντι 7 του «θρυλικού» Golf, με ιστορία συνδεδεμένη με την τσέχικη καταγωγή της φίρμας, παρά με τη γερμανική, έχει περισσότερους fans. 
Τι έχει αλλάξει και ο κόσμος ενθουσιάζεται με ένα οικογενειακό και όχι με ένα hot hatch με μακρά αυτοκινητιστική πορεία, που κοστίζουν τα ίδια λεφτά (γύρω στα 30.000 – 31.000 ευρώ και τα δύο); Μήπως γιατί είναι «πιο αυτοκίνητο», γιατί προσφέρει μεγαλύτερους χώρους, γιατί ο αγοραστής σήμερα θέλει να αγοράζει το «πακέτο» που τα κάνει όλα; 
Στην Octavia παίρνεις όσα και στο Golf, χωρίς να υπολείπεσαι σε τεχνολογία. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο πάτωμα, τον ίδιο κινητήρα, τα ίδια γκάζια, τα ίδια βοηθήματα (βλ. μπλοκέ), την ίδια (ουσιαστικά) ανάρτηση, την ίδια sport macho εμφάνιση. Μόνο που στο πληθωρικό Octavia ταξιδεύεις γρήγορα με άνεση για 5 κανονικούς επιβάτες και έχεις χώρο αποσκευών 590 λίτρα (210 παραπάνω από του Golf). 
 Δεν έχεις και τη «ρετσινιά» του νεόπλουτου, ή του πλούσιου γόνου που το αγοράζει για το «φαίνεσθαι», αφού ως αμάξωμα δείχνει ότι δεν το πήρες μόνο για ακριβές βόλτες, αλλά έχεις και οικογένεια και υποχρεώσεις.Aλλωστε, το «ταμπελάκι» της Skoda φαίνεται (όπως προέκυψε και από το θέμα με το Polo) ότι είναι πιο «φιλικό» στον χρήστη και σε επίπεδο after sales (βλ. δε θα με γδάρουν αν αλλάξω τακάκια). Και αυτό μετράει σήμερα που δεν αγοράζεις μόνο με «συναίσθημα». 
Από την άλλη, μήπως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το Golf GTI δεν είναι πλέον «WOW» (που είναι και της μόδας), αλλά ένα ακόμα καλό hot hatch που δεν μπορεί (ενδεχομένως) να κοιτάξει στα μάτια νέες αφίξεις (όπως το νέο Type-R) ή το φθηνότερο εσωτερικό ανταγωνισμό με περισσότερα άλογα (βλ. SEAT Leon CUPRA); 
Βλέπετε, η πολλή μοιρασιά στον όμιλο VW έχει διώξει τη γοητεία και τη μοναδικότητα που παλιά ήταν αποκλειστικά προνόμιο των «καλών» GTI εκδόσεων και όχι καμιάς 10αριάς μοντέλων με διαφορετικά σηματάκια; Οπότε, αν θες γρήγορο, καλύτερα να πάρεις κάτι που δε θα αναγκαστείς να το αλλάξεις όταν κάνεις οικογένεια. Aρα δε θα χάσεις και χρήματα στην αλλαγή.Εσείς τι λέτε; Είναι το Octavia RS πιο hot από το VW Golf GTI επειδή «χωράει» περισσότερες ανάγκες; 
Χρήστος Σκιρδής 
Υ.Γ.Λέει ο Σκιρδής που έχει 2 παιδιά και πεθερά με πολλές αποσκευές και φοβάται μην τον γδάρουν όταν αλλάξει τακάκια. Εσείς τι λέτε όμως; 
Πέτρος Τριανταφύλλης 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN