Ολοκληρωμένο μικρό ή οδηγικά άπαιχτο;

4.038 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Το Toyota Yaris είναι κορυφαίο σε πωλήσεις και το Ford Fiesta κορυφαίο σε δυναμικά χαρακτηριστικά. Εσείς θα επιλέγατε ένα ολοκληρωμένο μικρό μοντέλο για την καθημερινότητα ή ένα που ξεσηκώνει οδηγικά;


Το Toyota Υaris δεν είναι απλά το πιο καλοπουλημένο μικρό, είναι το απόλυτο best seller της ελληνικής αγοράς για τα τελευταία 7 χρόνια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το Toyota Yaris είναι ένα ώριμο, ολοκληρωμένο μικρό, μόνο σε διαστάσεις, μοντέλο.

Ακόμη και τώρα που η τρέχουσα γενιά του είναι στο τέλος της εμπορικής της καριέρας, το Yaris πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι. Έχει μοντέρνο design, είναι πρακτικό, ευέλικτο και μανιτζέβελο, είναι αξιόπιστο, με 6 χρόνια εγγύηση, ασφαλές και ευχάριστο σε γενικές γραμμές οδηγικά. Και έχει και τιμή «κανόνι» με το «από» για την έκδοση 1,5λτ. με 111 ίππους να είναι 12.630 ευρώ!

Με δυο λόγια είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Ακόμη και να το βάλεις σε ρόλο μικρού οικογενειακού. Μιλάμε για τέτοιο βαθμό ολοκλήρωσης. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που σπάει τα κοντέρ στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς παρότι είναι γερασμένο και οσονούπω λανσάρεται η νέα γενιά του. Το Yaris δεν χάνει σε αξία και αυτό είναι έκδηλο στην αγορά του μεταχειρισμένου, όπου η ζήτηση και η αξία μεταπώλησης παραμένουν ψηλά.

Από την άλλη το νέο Ford Fiesta είναι απίθανο στο δρόμο. Το οδηγείς και χαίρεται η καρδιά σου. Πραγματικά είναι υπέροχο με τιμόνι σε άλλο επίπεδο, με κράτημα και ρυθμίσιμη συμπεριφορά που σε αγαλλιάζουν για τα δεδομένα της μικρής πάντοτε κατηγορίας. Είναι ξεκάθαρα εστιασμένο στην οδηγική ευχαρίστηση σήμα κατατεθέν όλων των σύγχρονων μοντέλων της Ford άλλωστε.

Είναι προφανές πως οι άνθρωποι της Ford επένδυσαν πολλά στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς. Όσοι λοιπόν την επιζητούν θα συγχωρήσουν το μικρότερο χώρο για τους πίσω ή την μικρότερη ευελιξία. Θα πιούν νερό στο όνομα της ευχαρίστησης και θα ευχαριστηθούν το Ford Fiesta μια χαρά σε συνδυασμό με την πλούσια ροπή ελέω turbo 1,0 Ecoboost κινητήρα, που είναι το γκραν σουξέ στη γκάμα.

Εσείς όμως τι λέτε; Θα επιλέγατε ένα ολοκληρωμένο μικρό σαν το Yaris, που είναι πολύ καλό σε όλα ή θα προτιμούσατε ένα μοντέλο που είναι εστιασμένο σε συγκεκριμένο θέλω σας, όπως η οδηγική ευχαρίστηση και ας μην ήταν κορυφαίο σε θέματα της καθημερινότητας;

peugeot
citroen