Στα mini τι προτιμάς; Panda, Aygo ή i10;

2.573 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2019)

Ποιο από τα τρία πιο δημοφιλή μίνι θα αγόραζες; Θα το έπαιρνες αποκλειστικά για δεύτερο αυτοκίνητο ή θα το επέλεγες και για πρώτο;


Τα μίνι εξακολουθούν να πουλάνε πολύ στην ελληνική αγορά και να τα επιλέγει μια μεγάλη μερίδα αγοραστών, παρά το γεγονός πως στην ουσία πρόκειται για οχήματα που προορίζονται για αστική χρήση.

Συνεπώς κατά κύριο λόγο επιλέγονται κυρίως από νέους ή για δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια, που εξυπηρετεί τις κοντινές αποστάσεις. Ποια μίνι όμως είναι τα αγαπημένα της ελληνικής αγοράς; Σύμφωνα με τις ταξινομήσεις λιανικής, είναι τα Hyundai i10, Toyota Aygo και Fiat Panda.

Τα τρία μοντέλα βρίσκονται κοντά σε πωλήσεις, με τις τρεις μάρκες να έχουν το καλύτερο όνομα στην αγορά στην κατηγορία και τις τιμές και τα χαρακτηριστικά να παίζουν με τα ίδια νούμερα.

Το i10 διαθέτει ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά, κορυφαίους χώρους επιβατών και αποσκευών και σαν κατασκευή είναι αρκετά στιβαρή με εσωτερικό που δεν απαρτίζεται από «λαμαρίνες» στις πόρτες, στοιχείο που συναντάμε στα περισσότερα μίνι της αγοράς (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αρνητικό).

Το Aygo από την πλευρά του, είναι το πιο μοντέρνο από τα τρία μοντέλα με νεανική και σύγχρονη σχεδίαση, πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και πλέον με σύγχρονο σύστημα πολυμέσων που μπορεί να συνδεθεί με εφαρμογές ios και Android. Συνολικά θα λέγαμε πως διαθέτει χαρακτηριστικά που το φέρνουν πιο κοντά στη γενιά των millenials.

Το Panda τέλος, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ώριμο όχημα. Αμάξωμα ιδιαίτερα πρακτικό, με τέσσερις πόρτες με κανονικά παράθυρα, την καμπίνα χώρους και αναφορές σε μεγαλύτερη κατηγορία, με ποιότητα κύλισης αρκετά ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας. τότε σίγουρα παραπέμπει σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

Το κινητήρες έχει το καθένα από αυτά; Πιο πλούσια είναι η γκάμα του Panda, με 900άρη δικύλινδρο τούρμπο 85 ίππων και 1,2 ατμοσφαιρικό 69 ίππων, ενώ διαθέτει και έκδοση με φυσικό αέριο, που συνδυάζεται με τον τούρμπο κινητήρα των 900 κ.εκ.. Παράλληλα είναι και το μοναδικό με έκδοση 4Χ4, ωστόσο εκεί ξεφεύγει σε τιμή.

To Aygo διαθέτει μία επιλογή, ένα 1.000άρι μοτέρ 72 ίππων με την καλύτερη οικονομία καυσίμου, ανάμεσα στα βασικά μοτέρ των τριών μοντέλων, ενώ το i10 έρχεται με δύο ατμοσφαιρικά σύνολα, 1,0 λτ. με 65 ίππους και 1,2 με 87 ίππους για τονισμένες επιδόσεις.

Από πλευράς τιμής το Fiat είναι λίγο ακριβότερο στη βασική του έκδοση με 10.550 ευρώ, το i10 τιμολογείται στα 10.390 ευρώ, με το Aygo να καταφέρνει να κρατιέται κάτω από τα 10 χιλιάρικα, κοστίζοντας 9.920 ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στις εγγυήσεις, αυτές διαμορφώνονται σε 5 χρόνια για τα Panda και i10, με το δεύτερο ωστόσο να μην έχει όριο χιλιομέτρων και το Aygo συνολικά 6 χρόνια.

Εσείς τελικά ποιο θα προτιμήσετε από τα τρία και τι είναι αυτό που σας νοιάζει περισσότερο σε ένα μίνι μοντέλο. Η εμφάνιση, οι επιδόσεις, η τιμή ή η οικονομία;

Toyota
moto