• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Πάνω από 20 υβριδικές Mercedes μέσα στο 2020

7.952 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2020)

MERCEDES: Η νέα C-Class. Το δικό σου comfort zone

Η Mercedes-Benz διευρύνει τη γκάμα των Plug-In υβριδικών της, εντάσσοντας στο δυναμικό της 20 νέες εκδόσεις μοντέλων έως το τέλος του έτους.

Η γερμανική premium φίρμα προσφέρει ήδη από μία έκδοση Plug-In hybrid για τις A-Class, A-Class sedan, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει μέχρι το τέλος του έτους, αφού στη λίστα θα προστεθούν ακόμα 20 Plug-In υβριδικές εκδόσεις μοντέλων που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος της γκάμας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mercedes, οι νέες εκδόσεις θα εκτείνονται από την A-Class έως την S-Class και από τη GLA έως τη GLE.

Σε αυτό το στάδιο ο Γερμανός κατασκευαστής εφοδιάζει τις Plug-In υβριδικές εκδόσεις των compact μοντέλων με ένα σύνολο το οποίο έχει ως βάση τον τετρακύλινδρο 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 75 kW που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και ροπή 450 Νm. Το εν λόγω υβριδικό σύνολο υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ. (NEDC) και μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους με ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα.

Έπειτα, συναντούμε την οικογένεια EQ της Mercedes-Benz, από τη C-Class έως την S-Class και από τη GLC έως τη GLE. Με μέγιστη ισχύ 90 kW και ροπή 440 Nm υπόσχονται αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση με ταχύτητες ακόμα και 160 χλμ./ώρα (στην περίπτωση της GLE 350 de). Στη νέα γκάμα μοντέλων της E-Class, το «αστέρι» προσφέρει επτά διαφορετικά plug-in hybrid μοντέλα (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον), με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και κίνηση στους πίσω ή και στους 4 τροχούς. H ηλεκτρική αυτονομία των C-, E- και S-Class είναι περίπου 50 χιλιόμετρα (NEDC), ενώ η GLE προσφέρει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα (NEDC). Ιδιαίτερα σημαντική για την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας είναι η αυξημένη ονομαστική χωρητικότητα 13,5 kWh. Η μπαταρία της GLE μπορεί να αποθηκεύσει έως και 31,2 kWh.

Οι οδηγοί μίας Mercedes-Benz EQC ή ενός μοντέλου plug-in-Hybrid, μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με περισσότερους από 300 διαφορετικούς διαχειριστές δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη (σε πόλεις, χώρους στάθμευσης, αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα κ.λπ.).  Στην Ελλάδα με τη χρήση μιας κάρτας RFID, η πρόσβαση στα σημεία φόρτισης είναι εύκολη και πρακτική.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει η δωρεάν εφαρμογή EQ Ready που αναλύει τα δεδομένα οδήγησης κάθε χρήστη και τα συγκρίνει με μια σειρά παραμέτρων από ηλεκτρικά και Plug-in-Hybrid οχήματα. Στη συνέχεια, καθορίζει εάν εξυπηρετεί τον χρήστη να επιλέξει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ένα Plug-In-Hybrid μοντέλο. Τα αποτελέσματα βασίζονται στο ατομικό προφίλ χρήσης και η τελική πρόταση δημιουργείται από την ανάλυση όχι μόνο μίας διαδρομής, αλλά του καθημερινού προφίλ οδήγησης.