3 φωτογραφίες »

Παραδίδονται στο κοινό 3 νέοι σταθμοί Μετρό: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός & Νίκαια

2.103 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2020)

Από αύριο παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, Χαϊδάρι – Πειραιάς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.


Τρεις νέοι σταθμοί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από αύριο το πρωί, διευρύνοντας τις δυνατότητες μετακίνησεις του επιβατικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα «από αύριο το πρωί, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το Μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός ανέφερε ορισμένα στοιχεία για να γίνει κατανοητό καλύτερα τι σημαίνουν στην πράξη αυτοί οι τρεις νέοι σταθμοί. Συγκεκριμένα τόνισε οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα χρησιμοποιούν το Μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως, ενώ θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Επιπρόσθετα, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 65 τόνους ημερησίως, ενώ παράλληλα μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών υπολογίζεται ότι 2,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς καλύπτοντας σε ικανοποιητικό βαθμό τον νομό Αττικής.

Σημειώστε πως, η διαδρομή Νίκαια – Σύνταγμα θα καλύπτεται, σύμφωνα με τα όσα είπε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε 14 λεπτά, ενώ οι τρεις νέοι σταθμοί θα συνδέονται και με τον Πειραιά με την προσαρμογή των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών, αλλά και με τη δημιουργία μιας νέας απευθείας γραμμής.

Κλείνοντας, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την δημιουργία και την λειτουργία 3 νέων σταθμών σε Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιά, έως το 2022, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, Χαϊδάρι – Πειραιάς, το οποίο αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07:30 - 17:30) στο τμήμα Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά και στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.
  • Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη του συρμού στο νέο σταθμό του Κορυδαλλού

Toyota
test center