Ανανέωση ξανά για το Suzuki Vitara

18.731 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Ανανέωση ξανά για το Suzuki Vitara
8 Φωτογραφίες »

- Δεύτερη ανανέωση για το Suzuki Vitara (2015 η πρώτη παρουσίαση, 2019 το facelift)
- Νέα οθόνη 9 ιντσών στην καμπίνα, φρεσκάρισμα στα σημεία στο εξωτερικό
- Ίδιοι κινητήρες: 1,4 turbo mild hybrid με 129 άλογα και 1,5 Hybrid με 116 άλογα
- Υπόσχεται καλύτερο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη

Δεύτερη ανανέωση για το Suzuki Vitara (2015 η πρώτη παρουσίαση, 2019 το facelift)

Το Suzuki Vitara αποτελεί ένα από τα best seller της ιαπωνικής φίρμας τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Προκειμένου, λοιπόν, να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό το μοντέλο της στην hot κατηγορία των μικρών SUV προχωρά σε ένα ακόμα φρεσκάρισμα, 5 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτη ανανέωσης της τέταρτης και πιο SUV από ποτέ γενιάς του. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό το χρονικό πλαίσιο ενδείκνυται για λανσάρισμα νέας γενιάς, ωστόσο οι Ιάπωνες μάλλον γνωρίζουν το ρητό «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και γι΄ αυτό προχωρούν σε δεύτερη, σερί ανανέωση του Vitara.

Νέα οθόνη 9 ιντσών στην καμπίνα, φρεσκάρισμα στα σημεία στο εξωτερικό

Ξεκινώντας από τα ενδότερα του μικρού SUV, καινούργια είναι η οθόνη αφής 9 ιντσών του συστήματος infotainment με τα γραφικά που φαίνονται στην εικόνα που αποκάλυψε η Suzuki να θυμίζουν εν πολλοίς εκείνα της οθόνης του S-Cross. Το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει όλες τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto) μέσω USB και Wi-Fi, ενώ μέσω του Suzuki Connect ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες του οχήματος μέσα από εφαρμογή στο smartphone. Από εκεί και έπειτα, το ντιζάιν στην καμπίνα παραμένει απαράλλακτο.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, το Vitara δέχτηκε τη φροντίδα της Suzuki (δείτε εδώ όλες τις τιμές του Suzuki Vitara), η οποία αποτυπώνεται σε μερικές διακριτικές αλλαγές. Αρχικά παρατηρούμε τον νέο προφυλακτήρα με την ανασχεδιασμένη γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα (piano black), όπως επίσης και τις νέες ζάντες που υπόσχονται καλύτερη αεροδυναμική.


Νέα οθόνη 9 ιντσών στο ταμπλό του ανανεωμένου Vitara: Η μοναδική, αλλά ουσιαστική αλλαγή στην καμπίνα.
8 Φωτογραφίες »

Νέα οθόνη 9 ιντσών στο ταμπλό του ανανεωμένου Vitara: Η μοναδική, αλλά ουσιαστική αλλαγή στην καμπίνα.

Ίδιοι κινητήρες: 1,4 turbo mild hybrid με 129 άλογα και 1,5 Hybrid με 116 άλογα

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων δεν υπάρχουν αλλαγές, όπως συνηθίζεται άλλωστε στις περισσότερες ανανεώσεις. Η Suzuki δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον 1,4 Boosterjet Smart Hybrid ισχύος 129 ίππων με ήπια υβριδικό σύστημα 48V, όπως επίσης και στο φουλ υβριδικό σύνολο, ή strong hybrid (διαβάστε τη δοκιμή του Suzuki Vitara Strong Hybrid) όπως το αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας, των 1,5 λίτρων που με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 116 άλογα. Σημειώστε πως, για τη μετάδοση της κίνησης το mild hybrid χρησιμοποιεί μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ το strong hybrid αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Αμφότερες οι εκδόσεις αναμένεται να προσφέρονται σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, όπως και στο Vitara που κυκλοφορεί, με τις τελευταίες να εφοδιάζονται με το σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης AllGrip Select 4WD με 4 λειτουργίες: Auto, Sport, Snow και το «κλείδωμα» Lock.

Υπόσχεται καλύτερο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τη Suzuki, το Vitara εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος σε έκτακτη ανάγκη, η οποία «διαβάζει» μεγαλύτερη περιοχή μπροστά και πλάι από το αυτοκίνητο κατά την κίνηση σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

 

ford
NISSAN