• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Vitara Vs 2008 Vs Tivoli

41.417 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2017)

Τα crossover είναι η best seller κατηγορία και εμείς σας παρουσιάζουμε 3 τέτοια μοντέλα που πάνε παντού. Δείτε τώρα την «άγρια» μάχη των Peugeot 2008, SsangYong Tivoli και Suzuki Vitara. Εσείς ποιο προτιμάτε;

PEUGEOT: Νέο Peugeot 208 από 14.150€

Τα compact crossover έχουν αλλάξει σημαντικά τον αυτοκινητικό χάρτη τα τελευταία χρόνια και έχουν κερδίσει το αγοραστικό κοινό, αφού συνδυάζουν  πολλαπλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα μπορούν να κινηθούν με ευελιξία μέσα στην πόλη, έχουν κατανάλωση αντίστοιχη ενός επιβατικού, καλούς χώρους για μια οικογένεια, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος εξασφαλίζει καλή ορατότητα και light εκτός δρόμου ικανότητες. Στις επόμενες σελίδες έχουμε επιλέξει τρία μοντέλα που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές και μάλιστα στις diesel εκδοχές τους, για όσους δηλαδή κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως το χρόνο. Από τη μια μεριά, λοιπόν έχουμε το Suzuki Vitara που είναι ένα από τα best seller της κατηγορίας και από την άλλη δύο μοντέλα που ξεχωρίζουν με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Το εκλεπτυσμένο σε εμφάνιση και με γαλλικό DNΑ Peugeot 2008, και το Tivoli που στόχο έχει να ξαναφέρει τη SsangYong στο χάρτη των SUV/crossover.

Σχεδίαση: Πιο σύγχρονο το Peugeot 2008 
Τα τρία μοντέλα παρόλο που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία και απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό, έχουν διαφορετική φιλοσοφία στο σχεδιασμό τους. Το 2008 έχει την πιο σύγχρονη σχεδίαση διαθέτοντας πιο «στρογγυλεμένο» αμάξωμα, ενώ και το γενικότερο στιλ του είναι πιο εκλεπτυσμένο, χάρη στις λεπτομέρειες χρωμίου διανθισμένες σε όλο το αμάξωμα. Φυσικά δε λείπουν και οι νότες δυναμισμού, οι οποίες εκφράζονται κυρίως με την εμπρόσθια μάσκα. Μιλώντας για δυναμισμό στη σχεδίαση, σε αυτό τον τομέα ξεχωρίζει το Tivoli με το μυώδες καπό, τις έντονες ακμές κατά μήκος του αμαξώματος, καθώς και το μεγάλο άνοιγμα στο κατώτερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα. Καλόγουστη είναι και η λεπτή μάσκα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, αγριεύοντας έτσι το μπροστά μέρος. Τέλος, όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, το Vitara είναι το πιο συγκρατημένο από τα τρία μοντέλα, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, με την εμπρόσθια μάσκα και τον προφυλακτήρα με τους LED προβολείς να αποπνέουν μια δυναμικότητα και να του δίνουν ένα πιο σύγχρονο στιλ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχολιάστε