2 φωτογραφίες »

Το νέο VW Golf GTI.

Πιστή στα χειροκίνητα κιβώτια η VW

4.481 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2020)

Η Volkswagen είναι πρόθυμη να προσφέρει αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο για όσο οι πελάτες της το ζητούν.


Την ίδια στιγμή που ολοένα και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν την γκάμα τους αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτιο, η Volkswagen είναι μια από τις φίρμες που δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διαθέτουν τα μοντέλα τους με μηχανικό κιβώτιο, όσο τουλάχιστον υπάρχει ζήτηση.

Ο τεχνικός διευθυντής της VW, κ. Μatthias Rabe δήλωσε πως «κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να επιστρέφουν στις ρίζες τους και να αλλαζουν σχέση χειροκίνητα, έτσι όσο υπάρχει ζήτηση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μηχανικά κιβώτια».

Ένα από τα καινούρια αυτοκίνητα της εταιρείας που προσφέρονται με τρία πεντάλ είναι το νέο Golf GTI που παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες δίπλα στα GTD και GTE, αφού προσφέρεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά, με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Golf GTI εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με ισχύ που ανέρχεται στους 245 ίππους και στα 370 Nm ροπής και είναι το μόνο τις άλλες δύο εκδόσεις που προαναφέραμε που μπορεί να συνδυαστεί με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, μιας και τα GTE και GTD προσφέρονται μόνο με αυτόματη μετάδοση.
 

OPEL NEA MONTELA
test center