Plug-in hybrid: Μαγκιά, λύση ή «άκυρα»;

48.691 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2021)

Τα plug-in μοντέλα έκαναν δυνατό μπάσιμο στην αγορά, ως μια λύση που συνδυάζει τα καλά της ηλεκτροκίνησης και των κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου.

Plug-in hybrids λοιπόν, μια τεχνολογία όχι τόσο νέα όσο νομίζουμε. Ήδη βρισκόμαστε στη τρίτη γενιά της, ωστόσο μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποτελεί τάση για την ελληνική αγορά. Από τα 165 μοντέλα που πουλήθηκαν το 2019, μιλώντας πάντοτε μόνο για επιβατικά αυτοκίνητα , φτάσαμε στα 1.500 πέρσι και στα 1.800 μόνο το πρώτο 5μηνο του '21. Αναμφίβολα εξακολουθούν να κατέχουν ένα μικρό ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων, αλλά από την άλλη ο ρυθμός που αυξάνονται είναι καταιγιστικός. Είναι όμως και δικαιολογημένος;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Μεγάλο το οικονομικό όφελος

Ναι, γιατί είναι μαγκιά να έχεις plug-in. Πέρα από το γεγονός πως κάνεις το κομμάτι σου λέγοντας «έχω plug-in» και γίνεσαι το επίκεντρο εξηγώντας τι και πως, είσαι και ο μάγκας που καταφέρνει να οδηγεί μια «κουρσάρα» ή μια SUVάρα και μέσα στην πόλη να καίει τα ίδια με ένα 125άρι σκουτεράκι. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μπορείς να το φορτίζεις σε μια μπρίζα σούκο και σε λίγες ώρες να καλύπτεις τις καθημερινές σου ανάγκες. Ούτε να βάζεις ειδικό φορτιστή στο σπίτι σου, ούτε να ψάχνεις που έχει ταχυφορτιστές. Έχεις ηλεκτρικό, χωρίς το άγχος της μπαταρίας, αφού και να ξεχάσεις να το φορτίσεις, έχεις και τον κανονικό σου κινητήρα.
Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto