Τι θα διάλεγες για τις διακοπές; SUV ή Cabrio;

3.879 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2021)

Με τι αυτοκίνητο θες να πας διακοπές μετά από τόσους μήνες κλεισμένος μέσα;

Σε έκανε η κλεισούρα να ξεχάσεις την απόλαυση της οδήγησης το καλοκαίρι; Μήπως παραέμεινες μέσα και δεν θυμάσαι τι θα πει περιπέτεια σε νησί με αυτοκίνητο; Μήπως δε βλέπεις την ώρα να ξεμυτίσεις και να πάρεις τα βουνά, ή τις θάλασσες; Με τι αυτοκίνητο θα ήθελες να το κάνεις αυτό ιδανικά;

Ποιός αγοράζει αυτοκίνητο με κριτήριο το πόσο ταιριάζει στις καλοκαιρινές διακοπές του; Ποιός λέει, δε με νοιάζει πόσο με κουράζει το χειμώνα, αρκεί να μπορεί να μου χαρίσει τις καλύτερες διακοπές το καλοκαίρι; Αλήθεια τώρα, το καλοκαίρι πας διακοπές με ότι έχεις, όμως τι θα διάλεγες για να πάρεις μαζί σου, ένα SUV ή ένα Cabrio;

Βλέπεις η λογική του ανοιχτού αυτοκινήτου το καλοκαίρι είναι απλή. Γαλανός ουρανός, ζέστη, ξαστεριά το βράδυ, δε θέλει και πολύ να θες να μην σε χωρίζει τίποτα από τον ανοιχτό αέρα, τον άνεμο στα μαλλιά και την ελευθερία που σου δίνει ένα κάμπριο.

Πρόκειται για το κατεξοχήν καλοκαιρινό αυτοκίνητο, και στα γραφεία ενοικιάσεων οι τιμές είναι στα ύψη, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Θα το αγόραζες όμως μόνο για το καλοκαίρι; βλέπεις το κάμπριο έχει τους περιορισμούς του. Η κουκούλα, μαλακή ή σκληρή θέλει τις υποχωρήσεις της, είτε μιλάμε για θόρυβο, είτε για ευκολία, είτε ακόμη και για τη θυσία στο χώρο αποσκευών.

Και μετά είναι η χρήση το καλοκαίρι. Ναι, όταν ο ήλιος πέσει, με το σούρουπο και την πρώτη δροσιά, το ανοιχτό αμάξι είναι τρέλα. Και το βράδυ είναι παράδεισος. Όμως στη διάρκεια της ημέρας το πράγμα αλλάζει. Μη βλέπεις που στην βόρεια Ευρώπη τα αγοράζουν και τα έχουν ανοιχτά όλο το χρόνο, έχει δροσιά. Στην Ελλάδα με τη σαραντάρα από τις 10 το πρωί, θες κλιματισμό, κουκούλα κλειστή και να κρύβεσαι από τον ήλιο. Που σημαίνει πως πάνω από τη μισή μέρα το κάμπριο είτε το έχεις κλειστό, είτε το κάνεις «ηλιακό θερμοσίφωνα».

Το SUV έχει τελείως διαφορετικές χάρες το καλοκαίρι. Κυρίως λόγω ευρυχωρίας, χωράει τα πάντα, σαν κινητό δωμάτιο ξενοδοχείου. Αλλά ακόμη πιο σημαντικά λόγω της ευκολίας να πηγαίνει στα κατσάβραχα, εκεί που οι άλλοι σταματούν. Και έτσι οι καλύτερες παραλίες, τα πιο απόμακρα σημεία, ψηλά στο βουνό όπου δεν φτάνει κανείς, ή ο χωματόδρομος για το χωριό, είναι απλά πράγματα.

Είναι όμως; Γιατί παρότι είναι SUV δεν είναι και εκτός δρόμου, και με τα λάστιχα κοντά στα 200 ευρώ το κομμάτι, το κατσάβραχο μπορεί να στοιχίσει πολλά. Χώρια ότι όταν αρχίσουν οι πέτρες να πετάγονται, και τα κλαδιά να γδέρνουν, δεν πας πουθενά. Τα SUV είναι ακριβά και πολυτελή για τέτοια πράγματα.

Οπότε τι διαλέγεις; Εσένα ποιό είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για το καλοκαίρι; Με το θα ήθελες να πας διακοπές φέτος; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Toyota
moto