• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αρκεί μια ματιά στο πως ήταν τα μικρομεσαία πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια και πως είναι σήμερα.

Ποιο είναι το πιο όμορφο μικρομεσαίο;

22.717 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/1/2019

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιο είναι το πιο όμορφο μικρομεσαίο; Εσείς τι λέτε;

Μπορεί τα μικρά να τα αγοράζουμε με βάση την τιμή, την κατανάλωση, τους χώρους και τις διαστάσεις, όμως τα μικρομεσαία τα αγοράζουμε ακόμη με βάση του τι μας αρέσει περισσότερο. Τι λέτε λοιπόν, ποιο είναι το πιο όμορφο μικρομεσαίο σήμερα;

Στην πίεση που έχουν φέρει τα SUV σε όλες τις κατηγορίες, τα μικρομεσαία αντιδρούν με νέα μοντέλα που δίνουν περισσότερη έμφαση στη σχεδίαση από ποτέ. Ακόμη ένας λόγος που η σχεδίαση μετράει τώρα περισσότερο είναι το γεγονός ότι πολλοί αγοραστές έχουν αφήσει την μεσαία κατηγορία που παραδοσιακά πουλούσε με την εξωτερική εμφάνιση, και έτσι οι κατασκευαστές έχουν ρίξει στα «καλλιστεία» τα μικρομεσαία τους.

Αρκεί μια ματιά στο πως ήταν τα μικρομεσαία πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια και πως είναι σήμερα. Το μικρομεσαίο μεταμορφώθηκε από το «μικρό οικογενειακό» στο «συμπαγές εταιρικό» μοντέλο που θέλει περισσότερο από ποτέ να δείχνει premium, είτε είναι είτε όχι.

Από τα μοντέλα που λανσαρίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, η Mercedes φαίνεται να διεκδικεί τον τίτλο του «Μις Μικρομεσαίο» με την Α-Class, όμως υπάρχει πολύς ανταγωνισμός. Η Audi επιμένει στην πεπατημένη της «εταιρικής γλώσσας» και έτσι το Α3 παρότι αρέσει, μάλλον δεν συγκινεί, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο και για το Golf, ενώ η Seat με το Leon προσπαθεί μάλλον το αντίθετο: ας μην αρέσει σε κάποιους, αρκεί να μην περνάει απαρατήρητο.

Οι Γάλλοι βρίσκονται σε μία ενδιάμεση κατάσταση, με το 308 να έχει μερικές πολύ ωραίες γωνίες, αλλά και άλλες που δεν το κολακεύουν, ενώ το Megane γίνεται σε κάθε γενιά του ακόμη και πιο εντυπωσιακό, πολύ φαρδύ για μικρομεσαίο, και με έντονες λεπτομέρειες.

Σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά μικρομεσαία είναι αυτό της Honda, με το Civic να είναι μάλλον το πιο προχωρημένο, και σε αυτούς που αρέσει, αρέσει πολύ. Η Toyota ξαναφέρνει τo Corolla με στοιχεία που παντρεύουν το χάσμα μεταξύ Auris και CH-R, ενώ η Mazda πιθανώς να έχει λανσάρει το πιο εντυπωσιακό 3 της ιστορίας της, και αυτό το βάζει έντονα στις υποψηφιότητες για το ομορφότερο μικρομεσαίο.

Από κει και πέρα, αναμένουμε το νέο Astra, ενώ το ολοκαίνουργιο Focus για πολλούς έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από τη Ford. Είναι όμως και για εσάς το ομορφότερο μικρομεσαίο;

Τι λέτε; Ποιο μικρομεσαίο είναι για εσάς το ομορφότερο; Και τελικά θα το αγοράζατε; Ή δεν σας πείθει η ομορφιά και θέλετε και κάτι παραπάνω;

 
Σχολιάστε την είδηση 10 σχόλια