Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που βάζεις στο νέο σου αυτοκίνητο;

Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που βάζεις στο νέο σου αυτοκίνητο;

6.821 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2022)

Ποιό αξεσουάρ σου είναι τόσο απαραίτητο που το βάζεις με το παίρνεις το κλειδί στο χέρι;

Από καλύμματα & πατάκια μέχρι... αποσμητικό «δεντράκι»!

Από το δεντράκι να κρέμεται από τον καθρέφτη, μέχρι τα προστατευτικά στις πόρτες για να μη γδέρνονται όταν «βρίσκουν» στο άνοιγμα, κάποια αξεσουάρ είναι απαραίτητα. Και έτσι ξεκινάς από αυτά όταν παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο, είτε του κουτιού, είτε μεταχειρισμένο.
 
Μπορεί να το πήρες με φουλ έξτρα, και να έχει τρεις οθόνες, πέντε κάμερες και 40 αισθητήρες, όμως κανένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν έχει το ένα αξεσουάρ που θες οπωσδήποτε. Ποιό είναι το πρώτο που θα βάλεις πάνω του;
 
Σίγουρα ένα σετ πατάκια, εργοστασιακά ή τουλάχιστον κομμένα-ραμμένα για το μοντέλο σου, είναι μια καλή αρχή. Ειδικά του οδηγού, αν δεν ταιριάζει «γάντι», θα σφηνώνει κάτω από τα πετάλια μπλοκάροντας τον συμπλέκτη, ή, ακόμη χειρότερα, το φρένο.
 
Φαρμακείο-πυροσβεστήρας-τρίγωνο είναι απαραίτητα και δεν τα  «μετράμε» εδώ, όμως σίγουρα ένα σετ που να «κουμπώνει» σε μια θήκη του μοντέλου σου είναι καλή ιδέα. Από κει και πέρα για πολλούς το αμέσως απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα φιμέ τζάμια. Μία σκούρα μεμβράνη πίσω, πιο ανοιχτή εμπρός, όπως προβλέπεται, κάνει τεράστια διαφορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
 
Καλύμματα; Βάζει κανείς ακόμη καλύμματα στα καθίσματα; Τι λέτε; Και στο πορτ μπαγκάζ; Μήπως εκεί ένα κάλυμμα στα μέτρα του δαπέδου είναι καλή ιδέα; Ιδικά αν σκοπεύεις να κουβαλήσεις «σκληρά» ή βρώμικα, αντικείμενα, όπως ξύλα για το τζάκι το χειμώνα. Αν έχεις σκύλο ίσως να είναι και απαραίτητα, μαζί με το διαχωριστικό από τους επιβάτες.
 
Παλιότερα βάζαμε συναγερμό με το «καλημέρα», σήμερα πολλά αυτοκίνητα έχουν αντικλεπτικό από το εργοστάσιο. Ακόμη κι έτσι όμως αρκετοί χρησιμοποιούν κάποια συσκευή εντοπισμού, από ένα απλό Apple Tag, ως κάτι πιο ειδικό με κάρτα SIM και gps.
 
Άλλοι πάλι θεωρούν πως το καλύτερο αξεσουάρ είναι μια συνδρομή σε οδική βοήθεια, και παρότι δεν είναι κάτι απτό, όπως μια ηλεκτρική τρόμπα για τα λάστιχα, είναι σίγουρα πολύ χρήσιμη.
 
Από τα πρώτα αξεσουάρ είναι και η «βεντούζα» για το κινητό, ή τελοσπάντων κάποιο αντίστοιχο «μαραφέτι» για να κρατάει τη συσκευή στο οπτικό πεδίο, και ένας φορτιστής με καλώδιο.
 
Πρόσφατα από  τα απαραίτητα είναι και οι κάμερες του ταμπλό ή και πίσω, και πολλοί οδηγοί πλέον δεν οδηγούν ούτε μέτρο πριν εγκαταστήσουν μία στο νέο τους αυτοκίνητο
 
Και φυσικά είναι τα διακοσμητικά. Ένα μπρελόκ για το κλειδί, ή αυτοκόλλητα για το παρμπρίζ ή αλλού στο αυτοκίνητο.

Εσύ ποιό αξεσουάρ είναι το πρώτο που βάζεις στο νέο σου αυτοκίνητο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw