Hyundai i20 Vs Opel Corsa: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

76.308 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2023)
Οδηγικά, το i20 δίνει μια πιο σφιχτή αίσθηση από την ανάρτησή του, η οποία χωρίς να λειτουργεί εις βάρος της άνεσης, περιορίζει σημαντικά τις κλίσεις και δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στην πρόσφυση.
2 Φωτογραφίες »

Οδηγικά, το i20 δίνει μια πιο σφιχτή αίσθηση από την ανάρτησή του, η οποία χωρίς να λειτουργεί εις βάρος της άνεσης, περιορίζει σημαντικά τις κλίσεις και δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στην πρόσφυση.

Hyundai i20 Vs Opel Corsa: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Ανετα & ευκολοδήγητα

Τα δύο μοντέλα της συγκριτικής δοκιμής θα ικανοποιήσουν συνολικά με τις οδηγικές τους αρετές, εστιάζοντας στην άνεση και στην ευχρηστία. Το i20 με προίκα τον αρκετά μικρό κύκλο στροφής (10,4 μ.) είναι αρκετά ευέλικτο, με το σχετικά ελαφρύ τιμόνι να εξυπηρετεί σε μανούβρες και παρκαρίσματα. Η σχετικά σφιχτή αίσθηση της ανάρτησης δεν επηρεάζει σημαντικά την άνεση του αυτοκινήτου αφού αποσβένει ικανοποιητικά τις όποιες ανωμαλίες. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς θα κινηθεί προβλέψιμα και με ασφάλεια, κάτι που διαπιστώσαμε και στην διαδικασία αποφυγής κινδύνου (elk test) όπου κατέγραψε πετυχημένη ταχύτητα εισόδου τα 73,5 χλμ./ώρα.
 
Μισό μόλις χλμ. κάτω (73 χλμ./ώρα) ήταν η επίδοση που κατέγραψε στην ίδια διαδικασία το Opel Corsa. Η πρόσφυση των εμπρός τροχών αποδείχθηκε καλή, παρότι θα θέλαμε ελάχιστα παραπάνω  πληροφόρηση από το γενικότερα ακριβές τιμόνι. Σε μέσες οδηγικές συνθήκες τώρα, το μικρό της Opel είναι και αυτό ευκολοδήγητο (10,7 μ. ο κύκλος στροφής), με την ανάρτηση να φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του δρόμου. Μόνο σε συνεχείς αναταράξεις θα αφήσει ταλαντώσεις να εισέλθουν στην καμπίνα, καθότι δεν έχει την κλασική μαλακή ρύθμιση.

Μάρκα/Μοντέλο Hyundai i20 Opel Corsa
Εγγύηση (χρόνια) 5 5
Έκδοση εξοπλισμού EXCLUSIVE DESIGN & TECH
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 9 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 9 9
Παθητική Ασφάλεια 9 9
Value For Money 8 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 10 8
Κινητήρας-επιδόσεις 8 8
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 10 9
Μεταπωλητική Αξία 9 9
Τελική Βαθμολογία 176 176
Οδική Συμπεριφορά 9 9
Αισθηση πολυτέλειας 65% 70%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Hyundai i20 Vs Opel Corsa
Σελίδα 3Hyundai i20 Vs Opel Corsa: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Hyundai i20 και Opel Corsa
Σελίδα 5Συγκριτικό Hyundai i20 Vs Opel Corsa: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Toyota
moto