Ποιoς διαβάζει σήμερα το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου του;

Ποιoς διαβάζει σήμερα το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου του;

8.294 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2022)

Εσύ έχεις ανοίξει ποτέ το «εγχειρίδιο χρήσης» του αυτοκινήτου σου; Έχεις δει ποτέ πως είναι; Το έχεις ακόμη; Και τελικά υπάρχει κάτι στο αυτοκίνητό σου που έπρεπε να βρεις πως λειτουργεί στο βιβλιαράκι;

Σιγά μην ασχοληθείς αν θες 8 ώρες από τη ζωή σου για να το διαβάσεις!

Γενικά το βιβλιαράκι, όσο τα αυτοκίνητα ήταν πάνω-κάτω σταθερά στην τεχνολογία τους, κανείς δεν το άνοιγε. Πως λειτουργεί το ραδιόφωνο; Φαίνεται στα κουμπιά. Πως λειτουργεί το κλιματιστικό; Επίσης. Τι γίνεται όμως όταν το ραδιόφωνο μετατραπεί σε ολόκληρο υπολογιστή με 20 μενού, και το καθένα με άλλα 5 υπομενού, οθόνες, χρώματα, λειτουργίες, ρυθμίσεις και σεταρίσματα;

Τα βιβλιαράκια σήμερα είναι τόσο μεγάλα, που δεν τυπώνονται καν. Οι περισσότεροι κατασκευαστές σου δίνουν ένα λινκ στο ίντερνετ να τα κατεβάσεις, ή, κάποιοι, σε φλασάκι. Αν τα τυπώνουν είναι τόσο μεγάλα που πιάνουν όλο το ντουλαπάκι.

Για σύγκριση, το βιβλιαράκι του νέου Audi A3 έχει περισσότερες σελίδες από το βιβλίο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, «Οι Δύο Πύργοι» του Τόκλιεν. Και αυτά των άλλων μοντέλων δεν είναι πολύ πιο πίσω. Το Golf, το Civic και το Kia Sportage «ρίχνουν» πολλές σελίδες σε δημοφιλή βιβλία όπως ο «Χάρι Πότερ».

Αν ο κάθε οδηγός έχει στη ζωή του κατά μέσο όρο 8 αυτοκίνητα, και το κάθε βιβλιαράκι ξεπερνάει τις 8 ώρες διαβάσματος, μιλάμε για σχεδόν 3 ημέρες μόνο για να διαβάσει τα «εγχειρίδια χρήσης».

Τα διαβάζει όμως κανείς; Εσύ έχεις διαβάσει το δικό σου; Ή πας ρωτώντας και πατώντας ότι κουμπί βρεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto