Πόλεμος μεταξύ των ομάδων του WRC και της FIA

2.859 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Πόλεμος μεταξύ των ομάδων του WRC και της FIA

- Το κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων στο WRC έχει φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ
- Toyota, Hyundai και Μ-Sport θα ζητήσουν παράταση μέχρι το 2026
- Τον Ιούνιο η οριστική απόφαση

Το κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων στο WRC έχει φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες καλά καλά από την ανακοίνωση της FIA περί των νέων κανονισμών για το WRC, με σημαντικότερη ίσως την απόφαση της FIA να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες το 2025. Λόγος των αλλαγών αυτών είναι τα υψηλά κόστη κατασκευής των υβριδικών μοντέλων Rally1, με το κόστος παραγωγής να έχει πλησιάσει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ.

Toyota, Hyundai και Μ-Sport θα ζητήσουν παράταση μέχρι το 2026

Απ ό,τι φαίνεται όμως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού υπολόγισε «χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς και οι τρεις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα (Toyota, Hyundai και Μ-Sport), έχουν ενστάσεις ως προς τις επικείμενες αλλαγές. Όπως διαβάζουμε σε διάφορα ρεπορτάζ, οι τρεις αυτές εταιρείες σκοπεύουν να στείλουν εκπροσώπους τους ώστε να διαπραγματευθούν με την επιτροπή της FIA για την επέκταση των υπαρχόντων κανονισμών μέχρι και το 2026 (όπως προβλεπόταν από το αρχικό πλάνο).

Τον Ιούνιο η οριστική απόφαση

Από τους τρεις ομάδες, η Hyundai είναι αυτή που κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο. Ο διευθυντής της ομάδας, Cyril Abiteboul, σε δηλώσεις του σε μέσα του χώρου, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι αλλαγές και να παρουσιαστεί ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο εντός του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η FIA. Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι Thierry Neuville και Ott Tänak, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια. Πάντως, προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο φαίνεται να είναι η Toyota, καθώς ρεπορτάζ θέλουν τον Elfyn Evans να δοκιμάζει μια τροποποιημένη έκδοση GR Yaris Rally1 στην Κροατία, με σκοπό την εξοικείωση με τους νέους κανόνες. Η ψηφοφορία για την τελική απόφαση που θα ληφθεί αναμένεται να διεξαχθεί τον επερχόμενο Ιούνιο.

Mercedes
moto