VW ID.7
5 Φωτογραφίες »

VW ID.7

Πόσο ασφαλές είναι το νέο VW ID.7;

33.625 Επισκέψεις στο άρθρο

- Πήρε το μέγιστο για τα παιδιά από τον EuroNCAP που δοκιμάζει την ασφάλεια στο τρακάρισμα
- Κλειδώνει και δεν σε αφήνει να ανοίξεις την πόρτα αν περνάει δίπλα αμάξι ή άνθρωπος
- Αλλάζει λωρίδα, γκαζώνει και φρενάρει μόνο του σε αυτοκινητόδρομο
- Επικοινωνεί μόνο του με άλλα αυτοκίνητα και σου λέει αν έχει ομίχλη, έργα ή άλλο εμπόδιο στη διαδρομή σου

Πήρε το μέγιστο για τα παιδιά από τον EuroNCAP που δοκιμάζει την ασφάλεια στο τρακάρισμα

Το νέο VW ID.7 είναι ένα full hi-tech μοντέλο και το κυριότερο κορυφαίο στο θέμα της ασφάλειας. Τόσο της ενεργητικής (για να αποφευχθεί μια σύγκρουση) μέσω των πολυάριθμων συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει, όσο και παθητικής (ελαχιστοποίηση των συνεπειών μετά το τρακάρισμα), όπως πιστοποίησαν οι δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Volkswagen ID.7  σημείωσε εξαιρετική συνολική απόδοση στην ασφάλεια συγκρούσεων, με βαθμολογία 95% στην προστασία ενηλίκων επιτυγχάνοντας ένα από τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα της χρονιάς. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι συγκέντρωσε 24/24 βαθμούς στην προστασία των παιδιών 6-10 ετών μετά από τρακάρισμα.

Κλειδώνει και δεν σε αφήνει να ανοίξεις την πόρτα αν περνάει δίπλα αμάξι ή άνθρωπος

Το ID.7 είναι εξοπλισμένο με την πιο αναβαθμισμένη έκδοση της τελευταίας γενιάς του συστήματος προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen, για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όταν ανοίγετε την πόρτα για να βγείτε από το αυτοκίνητο. Το εν λόγω σύστημα σαρώνει την περιοχή πίσω από το Volkswagen μέσω δύο αισθητήρων ραντάρ (αριστερά και δεξιά στον προφυλακτήρα) και αν πλησιάζει κάποιο άλλο όχημα δεν σε αφήνει να ανοίξεις την πόρτα.
 
Η λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνει τρία στάδια: Πριν καν ακουμπήσετε το χερούλι, αν φυσικά εντοπίσει κίνηση, ανάβει ένα LED φως στον εξωτερικό καθρέφτη. Αν παρόλα αυτά προσπαθήσετε να ανοίξετε την πόρτα, το σύστημα θα την κρατήσει κλειστή για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και αν εν τέλει την ανοίξετε κάνει ένα προειδοποιητικό ήχο.
Τέλος το σύστημα παραμένει ενεργό για τρία λεπτά μετά τη στάθμευση και -πολύ σημαντικό αυτό- δουλεύει και για τις πίσω πόρτες.


To σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen εντοπίζει ακόμα και τους ποδηλάτες και δεν σε αφήνει να ανοίξεις την πόρτα.
5 Φωτογραφίες »

To σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen εντοπίζει ακόμα και τους ποδηλάτες και δεν σε αφήνει να ανοίξεις την πόρτα.

Αλλάζει λωρίδα, γκαζώνει και φρενάρει μόνο του σε αυτοκινητόδρομο

Το βελτιωμένο σύστημα Travel Assist προσφέρει ένα είδους αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα. Στο ταξίδι λοιπόν, καθορίζεις την ταχύτητα που θέλεις να ταξιδεύεις και το ID.7 φροντίζει να την κρατάει σταθερή. Αν βρει πιο αργό όχημα φρενάρει μόνο του και μετά επιταχύνει μόνο του. Παράλληλα φροντίζει ώστε να βρίσκεται πάντοτε στο κέντρο της λωρίδας και θα στρίψει από μόνο του ακολουθώντας πάντα τη διαγράμμιση.
 
Επιπλέον αν συναντήσετε πιο αργό όχημα, τότε για να προσπεράσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να ανάψετε το φλας. Το ID.7 θα αναλάβει να αλλάξει λωρίδα και να κάνει την προσπέραση από μόνο του.
 
Τέλος, μια ακόμα λειτουργία του Travel Assist είναι πως αναγνωρίζει όταν πλησιάζει γωνίες, κυκλικούς κόμβους και διασταυρώσεις, και έτσι αν κρίνει ότι κινείστε γρήγορα για να πάρετε αυτή τη στροφή, τότε σας προειδοποιεί για να μειώσετε ταχύτητα και το σύστημα εμφανίζει το μήνυμα «Γωνία μπροστά» μαζί με μια συνιστώμενη ταχύτητα που πρέπει να έχεις.

Επικοινωνεί μόνο του με άλλα αυτοκίνητα και σου λέει αν έχει ομίχλη, έργα ή άλλο εμπόδιο στη διαδρομή σου

Το νέο ID.7 ενσωματώνει το σύστημα «Car2Χ» το οποίο παρέχει στον οδηγό πληροφορίες για το τι συμβαίνει μπροστά του στο δρόμο και επομένως είναι σε θέση να προειδοποιεί έγκαιρα για καταστάσεις όπως οδικά έργα, ατυχήματα ή οποιαδήποτε άλλη επείγουσα κατάσταση. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιεί σήματα που μεταδίδονται από άλλα οχήματα με το σύστημα Car2Χ, ενώ η τελευταία του αναβάθμιση, που περιλαμβάνεται στο ID.7, προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες, όπως κακή ορατότητα λόγω ομίχλης ή εμποδίων στο δρόμο.

TI LINGLONG AGORAZO
fiat