Πόσο φθηνότερο πρέπει να είναι το μικρό της Fiat από τα «αδέλφια» του;

Πόσο φθηνότερο πρέπει να είναι το μικρό της Fiat από τα «αδέλφια» του;

23.743 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2022)

Πρέπει ένα μικρό Fiat να είναι φθηνότερο από ένα μικρό Peugeot ή ένα Opel; Γιατί; Τι είναι αυτό που μας κάνει να περιμένουμε από τη Fiat να «σώσει» την αγορά της μικρής κατηγορίας;

Νέο Punto: Φθηνότερο ή όχι από τα 208, Corsa και C3;

Αν περιμένουμε ένα μοντέλο περισσότερο από κάθε άλλο μέσα από τον όμιλο Stellantis, αυτό είναι το νέο Punto. Ή Unο. Ποιός ξέρει πως θα το ονομάσει η Fiat, όμως το σημαντικό είναι πως η μάρκα θα αποκτήσει ξανά ένα μικρό μοντέλο.
 
Γιατί Fiat χωρίς μικρό μοντέλο δεν γίνεται. Η Fiat μας έχει μάθει να περιμένουμε ένα τίμιο, έξυπνο, σβέλτο, οικονομικό μικρό. Το Uno, το Punto, το Grande Punto. Και τώρα, μέσα στον όμιλο Stellantis, η Fiat έχει όλα όσα χρειάζεται για να λανσάρει ένα τέτοιο μοντέλο.
 
Από το Peugeot 208 ως το Opel Corsa, και το Citroen C3 ανάμεσά τους, η Fiat μπορεί να δανειστεί μια εξαίρετη πλατφόρμα και να χτίσει πάνω τη το δικό της μικρό. Όμως αυτό το μικρό πρέπει να διαφέρει.
 
Η Peugeot και η Opel, η κάθε μία με τον τρόπο της, προσφέρουν στα μικρά μοντέλα τους μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης. Είτε μέσα από τη σχεδίαση, είτε από τα υλικά και την ποιότητα, η έμφαση κατευθύνεται προς το άνω άκρο της κατηγορίας. Η Citroen με σημαντικά διαφορετικό στυλ που δεν θυμίζει σε τίποτε τα άλλα δύο, έχει ένα αυτοκίνητο που στέκεται μόνο του, μακριά από τα Peugeot και Opel, και προτάσσει την άνεση, όπως κάθε μοντέλο της φίρμας.
 
To ίδιο πρέπει να κάνει και η Fiat. Αντί να φέρει ακόμη ένα αυτοκίνητο σε αυτό το σημείο της κατηγορίας, το νέο Punto πρέπει να είναι μια πιο επώνυμη πρόταση απέναντι στο Dacia Sandero, ίσως ένα σκαλί πιο πάνω σε εξοπλισμό, ποιότητα και τεχνολογία, και αναγκαστικά ίσως και ένα κλικ πιο ακριβό. Όμως δεν πρέπει να μπει σε «τροχιά» ανταγωνισμού των άλλων δύο.
 
Η Fiat είναι μια μάρκα που φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να μείνει οικονομική, τίμια αλλά και έξυπνη. Και η Dacia αυτή τη στιγμή είναι η μάρκα που κάνει αυτά τα τρία καλύτερα από όλους. Και χώρος στο άνω άκρο της Dacia υπάρχει αρκετός, ειδικά όταν το σήμα στο καπό γράφει Fiat.
 
Είναι όμως αυτό το νέο Punto που θα θέλατε; Πως το φαντάζεστε, και πως το θέλετε τελικά; Μήπως πιο σπορ; Πιο γρήγορο; Ή καλύτερα οικονομικό και τίμιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL