Προ των πυλών το ηλεκτρικό Hyundai Casper με κάτω από 20 χιλιάρικα

Προ των πυλών το ηλεκτρικό Hyundai Casper με κάτω από 20 χιλιάρικα

2.387 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2024)

- Αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2024
- Έως και 184 ίππους θα προσφέρει το ηλεκτρικό σύνολο
- Ιδιαίτερο στιλ, με στοιχεία off-road το εξωτερικό

Αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2024

Η Hyundai αναμένεται να λανσάρει την αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση του Casper στην Ευρώπη με αρχική τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ. Το Casper μπαίνει λοιπόν στον όχι και τόσο στενό κύκλο των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων που πουλιούνται ή ετοιμάζονται να πουληθούν στην ήπειρό μας, όπως το Dacia Spring, το ηλεκτρικό Twingo της Renault και το Citroen e-C3. Με την τιμή του, το Casper θα μπορεί να συναγωνιστεί και τα φτηνά ηλεκτρικά που έχουν φέρει οι κινέζικες εταιρίες, όπως η MG και η BYD. Το μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το τρίτo τρίμηνο του 2024, με την παραγωγή του να ξεκινάει τον Ιούλιο.

Έως και 184 ίππους θα προσφέρει το ηλεκτρικό σύνολο

Το Casper στην Νότια Κορέα πουλιέται και σε έκδοση εφοδιασμένη με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρων, αλλά η εν λόγω έκδοση δεν θα έρθει στην Ευρώπη. Αντιθέτως το Casper που θα δούμε εμείς, θα έρχεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων σε μία μονάδα. Έτσι θα εξοικονομηθεί χώρος και βάρος συγκριτικά με ένα συμβατικό ηλεκτρικό σύνολο. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 184 ίππων, αλλά είναι πιθανό η κορεάτικη εταιρία να μην «απελευθερώσει» ολόκληρη την ισχύ του. Θα λειτουργεί επίσης με την ίδια αρχιτεκτονική 400 βολτ με το ηλεκτρικό Hyundai Kona και φυσικά θα παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Ιδιαίτερο στιλ, με στοιχεία off-road το εξωτερικό

Αισθητικά, το νέο Casper υιοθετεί ένα κάπως ιδιαίτερο στιλ. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζουν τα διπλά φωτιστικά σώματα με τους στρογγυλούς LED προβολείς και τα φλας από πάνω, όπως επίσης και η μάσκα με το τριγωνικό μοτίβο σχεδίασης. Το Casper έρχεται με κάποια off-road χαρακτηριστικά όπως πλαστικά προστατευτικά στα χαμηλά του τμήματα και μπάρες οροφής. Πίσω, συναντούμε μια οριζόντια μαύρη φάσα με ενσωματωμένα LED φώτα αποτελούμενα από πολλά μικρά επιμέρους τρίγωνα, όπως στην εμπρόσθια γρίλια, και δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα.

Η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει ακόμη εικόνες από το εσωτερικό του Casper. Ωστόσο, οι προηγούμενες κατασκοπευτικές εικόνες υποδηλώνουν ότι το SUV θα έχει λευκή επένδυση στο ταμπλό και μια αιωρούμενη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.
 

peugeot
KIA