2 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση για το νέο Citroen C4 από το Caradisiac.

Προ των πυλών το νέο Citroen C4

12.682 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2020)

H Citroen φαίνεται πεπεισμένη πως με το νέο C4 που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες θα προσφέρει κάτι πολύ διαφορετικό στην μικρομεσαία κατηγορία και θα τραβήξει τα φώτα πάνω της. Διαβάστε με ποιον τρόπο.


Αποκαλυπτικός ήταν ο Vincent Cobee, αφεντικό της Citroen, σχετικά με τα σχέδια της φίρμας για το νέο C4 που θα έρθει να διεκδικήσει μέρος της πίτας στην μικρομεσαία κατηγορία.

Ο Cobee, σε συνέντευξη που παρέθεσε, έκανε λόγο πως  το επόμενης γενιάς C4 θα κάνει ντεμπούτο τον Ιούνιο, με το εμπορικό του λανσάρισμα να ακολουθεί στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ωστόσο, επειδή το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε πριν την εξάπλωση της πανδημίας, το λανσάρισμα του C4 ίσως καθυστερήσει.

Eπίσης, το αφεντικό της φίρμας επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν την Citroen να προσφέρει στο νέο C4 αρκετά ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τον ισχυρό ανταγωνισμό του. Ο ίδιος ανέφερε: «Θα κάνουμε το κάτι παραπάνω, το C4 θα είναι πιο ανθρώπινο, πιο καινοτόμο και πιο άνετο. Θα εγκαινιάσει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα, κατά την άποψή μου θα φέρουμε κάτι πολύ διαφορετικό στην κατηγορία».

Η παρουσίαση του νέου C4 αναμένεται σύντομα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά αναφορά στο όνομα Cactus. Ο λόγος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ότι η Citroen θα δώσει το όνομα αυτό στην crossover έκδοση που ετοιμάζει για το γαλλικό μικρομεσαίο.

Τέλος, το Citroen C4 θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα την CMP πλατφόρμα του ομίλου και όχι την ΕΜP2 πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέο Peugeot 308 ενώ μέσα στα πλάνα φαίνεται πως βρίσκεται η κατασκευή μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης.
 

Toyota
test center