Τα «αδερφάκια» του CX-3 και CX-9 διακρίθηκαν εξίσου όπως και το Mazda3 σε σεντάν και hatchback και το Mazda6.

Για το CX-5 αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη διάκριση σε πέντε χρονιές.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Insurance Institute for Highway Safety που εδρεύει στις ΗΠΑ αν ψάχνεις για κάποιο ασφαλές αυτοκίνητο, καλά θα κάνεις να απευθυνθείς στην Mazda.

Πρώτη σε ασφάλεια η Mazda

4.472 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2017)

Τα μοντέλα της Μazda διακρίθηκαν ως τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στα τεστ του ανεξάρτητου αμερικάνικου οργανισμού ΙΙHS. Δείτε ποια άλλα μοντέλα διακρίθηκαν.

Καθένας από μας έχει τα δικά του κριτήρια και τις δικές του προτεραιότητες όταν θέλει να αγοράσει το αυτοκίνητο του. Αλλοι κοιτούν τις επιδόσεις, άλλος την κατανάλωση  και άλλος την συντήρηση. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Insurance Institute for Highway Safety που εδρεύει στις ΗΠΑ αν ψάχνεις για κάποιο ασφαλές αυτοκίνητο, καλά θα κάνεις να απευθυνθείς στην Mazda.

Σύμφωνα με την εταιρεία κιόλας, είναι η μόνη μάρκα που μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο καθώς ακόμα και η Volvo που έπαιρνε μεγάλη βαθμολογία παραδοσιακά στον διαγωνισμό βρέθηκε πιο χαμηλά.

Για το CX-5 αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη διάκριση σε πέντε χρονιές. Το crossover της Μazda πέτυχε στα τεστ χάρη στο σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης που έρχεται μαζι με τον βασικό εξοπλισμό και τα προαιρετικά συστήματα αποφυγής σύγκρουσης σε μεγάλες ταχύτητες και τους αυτόματα ρυθμιζόμενους προβολείς.
 
Τα «αδερφάκια» του CX-3 και CX-9 διακρίθηκαν εξίσου όπως και το Mazda3 σε σεντάν και hatchback και το Mazda6

Αλλα μοντέλα που διακρίθηκαν είναι τα Lincoln Continental, Mercedes E-Class, Toyota Avalon στη μεγάλη κατηγορία, ΒΜW Σειρά 5 και Chevrolet Βοlt.

Διαβάστε περισσότερα για το MAZDA 6