Πως διαλέγεις χρώμα στο νέο σου αμάξι;

7.536 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Κόκκινο να φαίνεται, μαύρο να «ψαρώνει», ή ασημί να γυαλίζει; Πως διαλέγεις χρώμα αυτοκινήτου;


Πως διαλέγεις τι χρώμα θα έχει το επόμενο αυτοκίνητό σου;  Ακόμη και όταν η επιλογή είναι περιορισμένη, πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Να δείχνει; Να γυαλίζει; Ή να ψαρώνει τους γύρω;
 
Επειδή δεν αγοράζουμε όλοι αυτοκίνητα «κατόπιν παραγγελίας», και με τις εκθέσεις να έχουν κελεπούρια ως ετοιμοπαράδοτα, η επιλογή του χρώματος είναι μάλλον περιορισμένη. Σαφώς, οι εισαγωγείς φέρνουν αυτοκίνητα στα δημοφιλή χρώματα, δηλαδή μαύρα, ασημί, γκρι και άσπρα, όμως κάπου κάπου έρχεται και κάτι λίγο διαφορετικό που είτε φεύγει πρώτο, είτε τελευταίο.
 
Ακόμη και έτσι όμως η ζήτηση είναι που διαμορφώνει την αγορά. Αν όλοι ζητάνε κόκκινα αυτοκίνητα, σύντομα οι αντιπρόσωποι θα ξεκινήσουν να φέρουν κόκκινα αυτοκίνητα. Δεν θέλει και φαντασία. Εντωμεταξύ, φυσικά, αγοράζεις ότι βρεις, όμως και πάλι υπάρχει επιλογή.
 
Ανοιχτόχρωμο ή σκούρο; Το σκούρο για πολλούς παραπέμπει σε premium μοντέλα και έτσι το θέλουν για να κάνει το αυτοκίνητο πιο σοβαρό, πιο κυριλέ, ή και πιο ψαρωτικό. Είναι βέβαια και λίγο βαρετό, ενώ να δεν είναι μεταλλικό, ή αν το αυτοκίνητο δεν έχει ιδιαίτερο ανάγλυφο στη σχεδίασή του, τελικά «κρύβεται» και χάνεται στη μαυρίλα.
 
Στο άλλο άκρο, πολλά SUV φαίνεται να πουλάνε σε λευκό. Το λευκό είναι ένα χρώμα πολύ δημοφιλές στη μέση ανατολή και έτσι οι εικόνες από τα μεγάλα SUV στη μέση της ερήμου, δημιουργούν μια εικόνα που μένει. Και έτσι το λευκό SUV είνα αυτή τη στιγμή ο δημοφιλέστερος συνδυασμός. Σα να θέλεις να δείξεις μια αγνότητα στο κατά τα άλλα «αμαρτωλό» κτηνάκι.
 
Και μετά έρχονται τα χρώματα. Γιατί το μαύρο, το άσπρο και τα γκρι, δεν θεωρούνται χρώματα. Το κόκκινο είναι σύνηθες σε μικρό, μίνι και ακόμη καλύτερα αν είναι ιταλικό. Τα πράσινα αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί τελείως, ενώ το κίτρινο είναι «κλεισμένο» από τα αθηναϊκά ταξί, και έτσι στην Ελλάδα έχει πέσει σε δημοφιλία, ακόμη και στα «χαριτωμένα» μοντέλα που το προσφέρουν.
 
Οπότε πως διαλέγεις; Έχει το κάθε μοντέλο και άλλο χρώμα στο γούστο σου; Ή όποιο αυτοκίνητο σου αρέσει, σου αρέσει στο ίδιο χρώμα; Τι λες λοιπόν; Με ποιά σειρά θα διαλέξεις χρώμα, και τελικά πόσο χρώμα θες στο αυτοκίνητό σου;

Mercedes
moto