Πώς προστατεύω τη μπαταρία για να αυξήσω την αυτονομία σε ηλεκτρικό;

Πώς προστατεύω τη μπαταρία για να αυξήσω την αυτονομία σε ηλεκτρικό;

4.947 Επισκέψεις στο άρθρο

Μέχρι πριν λίγα χρόνια γνωρίζαμε την «απλή» μπαταρία ενός αυτοκίνητου. Η δυναμική εμφάνιση των PHEV και BEV φέρνει στο παιχνίδι ένα νέο είδος μπαταριών, αυτές των ιόντων λιθίου, οι οποίες με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να αντέξουν περισσότερο στην φθορά του χρόνου.

Δώσε παραπάνω χρόνια «ζωής» στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο

"Έχω parking να το φορτίσω και δεν ταξιδεύω συχνά, αλλά τι θα κάνω με την μπαταρία του ηλεκτρικού μου αυτοκινήτου μόλις αυτή «χαλάσει»;"

Είμαστε σίγουροι πως έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο από όσους αντιμετωπίζουν με καχυποψία το ενδεχόμενο αγοράς ενός καινούργιου ηλεκτρικού. Μιλάμε, αλλωστε, για το πιο ακριβό στοιχείο ενός ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει το 30-40% της αξίας του. Για αυτό και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αφενός προσπαθούν να μειώσουν το κόστος κατασκευής των μπαταριών, αφετέρου εξετάζουν το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά (π.χ. ανακύκλωση).

Στο σήμερα, πάντως, υπάρχει μία σημαντική ασφαλιστική δικλείδα ως προς την διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας. Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών προσφέρει 8ετή εργοστασιακή εγγύηση ή για 160.000 χλμ. όσον αφορά την προστασία της μπαταρίες. Μάλιστα, η Toyota με το νέο της SUV bZ4X προσφέρει την κορυφαία εγγύηση του ανταγωνισμού, καθώς θα φτάνει τα 10 χρόνια ή τα 1.000.000 χλμ.! Στην Digital Έκθεση του AutoΤρίτη μπορείτε να μάθετε τα πάντα είτε για το πρώτο ηλεκτρικό Toyota, είτε γενικότερα για τα διαθέσιμα ηλεκτρικά (και όχι μόνο) αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, τα οποία μπορούν να σας γλιτώσουν περισσότερα από 3.000 ευρώ στα ετήσια καύσιμα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δώσε παραπάνω χρόνια «ζωής» στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο 
- Κατά μέσο όρο «χάνονται» 27 χλμ. αυτονομίας στην 5ετία
- Μην φορτίζεις πάνω από το 80% και μην αφήνεις να «πέσει» κάτω από το 20%
- Απόφυγε τις συχνές ταχυφορτίσεις
- Τι κάνεις στους χειμερινούς μήνες
Φρόντισε την μπαταρία του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου όπως πρέπει να προσέχεις αυτή του κινητού σου τηλεφώνου, ακολουθώντας ορισμένα απλά μα και χρήσιμα tips. Αν ήξερες ότι το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας είναι μικρότερο από όσα χρήματα εξοικονομήσεις σε 8 χρόνια από τα καύσιμα θα αγόραζες ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green