• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Λες και δεν ήταν αρκετοί οι 367 ίπποι και τα 465 Nm ροπής του Audi RS3 Sportback, η νέα έκδοση RS3 Sedan διαθέτει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του κινητήρα 2.5 TFSI.

Η ισχύς ανέρχεται σε 400 ίππους, ενώ η ροπή των 480 Nm είναι διαθέσιμη στις 1.700 με 5.850 σ.α.λ., με τον 2.5 TFSI να είναι ο ισχυρότερος πεντακύλινδρος κινητήρας της αγοράς.

Το RS3 Sedan χρειάζεται μόλις 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Εκτός αν θέλετε η Audi να την ανεβάσει στα 280 χλμ./ώρα.

Το παρόν δίνουν και διάφορα ηλεκτρονικά «καλούδια», όπως το σύστημα που φρενάρει ελαφρώς τους εσωτερικούς τροχούς σε μία γρήγορη στροφή, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο σταθερό.

Στο εσωτερικό συναντάμε το σύστημα infotainment MMI με 7άρα οθόνη αφής, ενώ κατά παραγγελία μπορεί να τοποθετηθεί το ψηφιακό Audi virtual cockpit.

Μιας και το αμάξι είναι οδηγοκεντρικό, υπάρχουν οργανάκια για την πίεση υπερπλήρωσης, τη θερμοκρασία των λαδιών, αλλά και χρονόμετρο για την πίστα.

RS3 Sedan 400 PS (+video)

4.500 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2016

Το Audi RS3 Sedan προκαλεί τόσο με τη μορφή όσο –κυρίως- με τους 400 ίππους του συνόλου 2.5 TFSI, γεγονός που το καθιστά το ισχυρότερο 5κύλινδρο όχημα του κόσμου, αλλά και το πιο δυνατό Α3 που φτιάχτηκε ποτέ.

 
Το πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας του Audi A3, το RS3 Sedan μόλις παρουσιάστηκε στο Παρίσι και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την Mercedes-AMG CLA 45.
 
Λες και δεν ήταν αρκετοί οι 367 ίπποι και τα 465 Nm ροπής του RS3 Sportback, η έκδοση Sedan διαθέτει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του κινητήρα 2.5 TFSI.
 
Το εν λόγω μοτέρ είναι ελαφρύτερο κατά 26 κιλά από πριν, διαθέτει διπλό σύστημα injection, αλλά και τη τεχνολογία valvelift (μεταβλητός έλεγχος των βαλβίδων). Αυτό που έχει σημασία είναι πως επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που το ήθελαν να αποδίδει 400 ίππους ισχύος. Η ροπή των 480 Nm είναι διαθέσιμη στις 1.700 με 5.850 σ.α.λ., με τον 2.5 TFSI να είναι ο ισχυρότερος πεντακύλινδρος κινητήρας της αγοράς.
   
Κάπως έτσι, το RS3 Sedan χρειάζεται μόλις 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Εκτός αν θέλετε η Audi να την ανεβάσει στα 280 χλμ./ώρα. Το σύνολο συνεργάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic και φυσικά με το σύστημα τετρακίνησης quattro.
 
Το παρόν δίνουν και διάφορα ηλεκτρονικά «καλούδια», όπως το σύστημα που φρενάρει ελαφρώς τους εσωτερικούς τροχούς σε μία γρήγορη στροφή, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο σταθερό.
 
Οπτικά, το αμάξι ξεχωρίζει χάρη στο αεροδυναμικό body-kit, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε το σύστημα infotainment MMI με 7άρα οθόνη αφής, ενώ κατά παραγγελία μπορεί να τοποθετηθεί το ψηφιακό Audi virtual cockpit. Μιας και το αμάξι είναι οδηγοκεντρικό, υπάρχουν οργανάκια για την πίεση υπερπλήρωσης, τη θερμοκρασία των λαδιών, αλλά και χρονόμετρο για την πίστα.