Rally Κροατίας: Πρώτος ο Rovanpera, παρά το κλατάρισμα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Κροατίας: Πρώτος ο Rovanpera, παρά το κλατάρισμα

1.927 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2022)

Ένα κλατάρισμα του πρωτοπόρου Kalle Rovanpera έφερε τον Ott Tanak σε απόσταση βολής (19,9 δλ.) πίσω του, στη δεύτερη θέση. Ποινή για τον Thierry Neuville λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε απλή διαδρομή, είναι μόλις 4,9 δλ. πίσω από τον τρίτο Craig Breen.

Χθες ήταν μπροστά 1:23.3 και τώρα είναι πίσω του ο Tanak με 19,9 δλ.

Τα πάνω κάτω για τον νεαρό Φινλανδό rally man της Toyota Gazoo Racing που χθες είχε τα ηνία του Ράλλυ Κροατίας με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο και σήμερα την είδε να ψαλιδίζεται λόγω ενός κλαταρίσματος στην 11η ειδική, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και πυκνή ομίχλη.

Στην πρώτη ειδική διαδρομή του σαββατιάτικου σκέλους και 9η του αγώνα, οι Oliver Solberg-Elliott Edmondson είχαν έξοδο, που οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση ακύρωσης της ειδικής διαδρομής. Το Hyundai i20 σφήνωσε με το πίσω μέρος σε κλαδιά και άρπαξε φωτιά. Το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, ωστόσο η ειδική δεν συνεχίστηκε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποινή 1 λεπτού & πρόστιμο 1.900 ευρώ για τον Neuville

Ο Thierry Neuville δέχθηκε ποινή 1 λεπτού και έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση της κατάταξης, λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε απλή διαδρομή. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος κινήθηκε με πάνω από 150 χλμ./ώρα σε σημείο που το όριο ταχύτητας είναι 80 χλμ./ώρα και πέρα από την ποινή, οι αγωνοδίκες του επέβαλλαν χρηματικό πρόστιμο 1.900 ευρώ. Επιπλέον, ένα πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα του i20 του «χάρισε» ακόμα 10 δλ. ποινής, με το σύνολο να ορίζεται πλέον στο 1:50.

Αμεσα ωφελημένοι από αυτή την απόφαση οι Ott Tanak και Craig Breen που σκαρφάλωσαν ψηλότερα στην κατάταξη σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέλος, μετά από την εγκατάλειψη του Solberg που προαναφέραμε, ο Elfyn Evans βρέθηκε στην 5η θέση, 36,6 δλ. πίσω από τον Neuville.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
KIA