Rally Σαρδηνίας: Περίπατος για Tanak και Hyundai
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Σαρδηνίας: Περίπατος για Tanak και Hyundai

3.047 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2022)

Ο Tanak πήρε ίσως την πιο άνετη νίκη της καριέρας του στην Σαρδηνία, μετά από 460+ μέρες από τον τελευταίο του θρίαμβο. Αρκετά πίσω τα Toyota.

Hyundai i20 Ν και Ford Puma στις πρώτες 4 θέσεις

Την πρώτη του νίκη μετά από 462 μέρες πανηγυρίζει ο Ott Tanak με Hyundai i20 N Rally1 στην Σαρδηνία, στον πέμπτο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανετη νίκη για τον Ott Tanak

O Εσθονός ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι το rally και αντάλλαζε την πρωτοπορία με τον Esapekka Lappi την Παρασκευή. Ο Φιλανδός ωστόσο μετά από ένα λάθος, άφησε μόνο του τον Tanak στην κορυφή της κατάταξης το Σάββατο, ενώ σήμερα, ο Tanak κατόρθωσε χωρίς πρόβλημα να διατηρήσει την μεγάλη διαφορά που είχε από τους διώκτες του και να πάρει την 15η νίκη της καριέρας του.

Ο Breen τερμάτισε στην δεύτερη θέση (το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει με την Ford), παρά το οδηγικό λάθος που έκανε την Παρασκευή. Ο Ιρλανδός εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Loubet με το εμπρός αριστερό του λάστιχο, ανέβηκε στην δεύτερη θέση και στην συνέχεια αντιμετώπισε επιτυχώς την πίεση του Sordo. Ο Ισπανός συμπλήρωσε το πόντιουμ 29,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Breen, παρά την αδυναμία του να βρει ένα set-up που να τον βολεύει.

Έκπληξη του αγώνα ο Loubet

Ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση είναι ο Loubet με το Puma Rally1, αφού είναι η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί στην καριέρα του, ωστόσο θα μπορούσε να είχε βρεθεί ψηλότερα, αν δεν είχε πρόβλημα με το ελαστικό του. Ο Loubet οδήγησε με ωριμότητα στα υπόλοιπα σκέλη και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Rovanpera στην έκτη θέση, σε ένα πολύ απογοητευτικό rally για την Toyota. O Rovanpera κατόρθωσε πάντως να πάρει την δεύτερη θέση στο Power Stage και να αυξήσει την διαφορά του από το Νeuville στους 55 βαθμούς στην βαθμολογία των Οδηγών. Ο Βέλγος, από την άλλη, κατάφερε να μετριάσει τις βαθμολογικές του απώλειες, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στο Power Stage.

Έβδομός τερμάτισε ο Greensmith, με τον Βρετανό να πέφτει αρκετά πίσω από νωρίς και να ολοκληρώνει το rally δοκιμάζοντας διάφορα set-ups για τους επόμενους αγώνες. Ακολούθησαν οδηγοί που συμμετέχουν για την κατηγορία WRC2, με τον Gryazin να τερματίζει μπροστά από τους Solans και Huttunen που συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στην Κένυα 23-26 Ιουνίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda