Πρώτη η Peugeot τον Σεπτέμβριο | +30% οι πωλήσεις αυτοκινήτων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη η Peugeot τον Σεπτέμβριο | +30% οι πωλήσεις αυτοκινήτων

7.659 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2022)

Πρωτιά για την Peugeot στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μετά από ένα σερί 16 μηνών που τα σκήπτρα είχε η Toyota. Συνολικά απορροφήθηκαν πάνω από 8.500 αυτοκίνητα. Δείτε το Top 10 των εταιρειών στις πωλήσεις για τον Σεπτέμβριο.

Έσπασε το σερί της Toyota μετά από καιρό η Peugeot

Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα σημείωσε μια σημαντική άνοδο της τάξεως του 30% τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την Peugeot να κάνει την έκπληξη καταγράφοντας τις υψηλότερες πωλήσεις. Η Toyota, την οποία έχουμε συνηθίσει στην πρώτη θέση των συνολικών αλλά και των επιμέρους πωλήσεων ανά μήνα, είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση τον περασμένο μήνα. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να διατηρεί τα σκήπτρα στην συνολική κατάταξη των πωλήσεων από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ούσα μάλιστα η πρώτη μάρκα που ξεπέρασε τις 10.000 πωλήσεις στη χώρα μας από τον περασμένο κιόλας μήνα.


Η Toyota στην κατάταξη των κατασκευαστών και το Yaris στα μοντέλα αυτοκινήτου διατηρούν με άνεση την πρώτη θέση.

Η Toyota στην κατάταξη των κατασκευαστών και το Yaris στα μοντέλα αυτοκινήτου διατηρούν με άνεση την πρώτη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

+30% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, ο Σεπτέμβρης έκλεισε στις 8.500 πωλήσεις, σχεδόν 200 πωλήσεις λιγότερες από αυτές του Αυγούστου. Σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη, η άνοδος που κατέγραψε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου ξεπερνά το 30%, αφού ο Σεπτέμβρης του 2021 είχε «κλείσει» στις 6.612 πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων). Σημειώστε πως η ελληνική αγορά έχει απορροφήσει 83.000 αυτοκίνητα το πρώτο εννιάμηνο του έτους, στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022, που μεταφράζεται σε αύξηση 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, η σημαντικότερη μεταβολή στα στοιχεία αυτού του μήνα είναι η κατάκτηση της κορυφής από την Peugeot, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AutoΤρίτη επετεύχθει μέσω ενός μπαράζ ταξινομήσεων μέσα σε λίγες ημέρες, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της, έναντι του βασικού πρωταγωνιστή των πωλήσεων στη χώρα μας. Η τελευταία φορά που η γαλλική φίρμα είχε την πρώτη θέση των πωλήσεων ήταν τον Μάιο του 2021, όπου είχε καταγράψει 1.246 ταξινομήσεις έναντι 1.238 που είχε καταφέρει η Toyota. Παράλληλα, ανοδική πορεία είχε τον ένατο μήνα του έτους και η Renault, που βρέθηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων.

Πρώτη για τον Σεπτέμβρη η Peugeot, συνεχίζει 1η στο σύνολο με διαφορά η Toyota

Παρακάτω θα βρείτε την κατάταξη των μαρκών σχετικά με τις πωλήσεις Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας προς το παρόν.
 

Θέση Μάρκα
1 Peugeot
2 Toyota
3 Renault
4 Hyundai
5 Suzuki
6 Ford
7 Volkswagen
8 Citroen
9 Fiat
10 Opel

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center