Μετά την έντονη φημολογία, έρχεται το πρώτο scoop για την κάμπριο εκδοχή της Mercedes GLC.

Scoop: Mercedes GLC κάμπριο

2.765 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2016

Λίγο μετά τις φήμες που ξεκίνησαν από τις δηλώσεις αρχιμηχανικού της Mercedes-Benz, για την κάμπριο εκδοχή της GLC, έρχεται το πρώτο scoop για τα μάτια σας μόνο.

 
Αν εγκριθεί ως μοντέλο παραγωγής, η GLC κάμπριο θα γίνει ο άμεσος ανταγωνιστής του Range Rover Evoque κάμπριο, που έχει το μονοπώλειο στην κατηγορία των premium κάμπριο crossover. Λέγεται ότι θα βασιστεί στην ίδια βασική πλατφόρμα με το GLC Coupe και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει, ως δάνειο από τον hardtop αδερφό του, είτε τον τετρακύλινδρο, είτε τον εξακύλινδρο κινητήρα.

«Θα μπορούσε να έχει πλάκα και δεν είναι και κανένα δύσκολο μηχανικό επίτευγμα», δήλωσε ο αρχιμηχανικός Michael Kelz, σε πρόσφατη συνέντευξη του. Από εκεί ξεκίνησε και η έντονη φημολογία για την κάμπριο εκδοχή του μοντέλου.


Το μεγαλύτερο εμπόδιο, που στέκεται στον δρόμο της GLC κάμπριο δεν είναι η ζήτηση. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η αγορά στην κατηγορία των κάμπριο crossover, αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού οι καταναλωτές αφήνουν πίσω τους τα παραδοσιακά κάμπριο μοντέλα. Αντί αυτού, ο Kelz εξήγησε πως δεν υπάρχει η ικανότητα αυτή τη στιγμή να προστεθεί κι άλλο μοντέλο στην γραμμή παραγωγής. Για την παραγωγή της GLC κάμπριο, η Mercedes-Benz θα πρέπει να «κόψει» ένα από τα υπάρχοντα μοντέλα.

Δείτε ακόμα: