4 φωτογραφίες »

Το νέο Opel Mokka αφού παρουσιαστεί θα μπει στη γραμμή παραγωγής εντός του 2020.

Σε αυστηρή «δίαιτα» το νέο Opel Mokka

2.780 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Η Opel συνέχισε την ενημερωτική καμπανιά σχετικά με το νέο Opel Mokka και αφού παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε μας λέει πως όταν θα κάνει την εμφάνισή του θα είναι αρκετά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.


Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα τα εντατικά τεστ του νέου Mokka ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο όταν οι μηχανικοί ταξίδεψαν στη Σουηδία για να το δοκιμάσουν σε συνθήκες πολικού ψύχους. Η προσπάθεια αυτή επικεντρώθηκε στο συντονισμό του πλαισίου και των συστημάτων βοήθειας, ενώ παρόντες βρίσκονταν μηχανικοί από όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου, από την ανάπτυξη κινητήρα έως τον φωτισμό.
 
Ο στόχος αυτών των δοκιμών ήταν να διασφαλίσει ότι το Mokka παραμένει «εύκολα ελεγχόμενο σε όλες τις καταστάσεις». Μάλιστα για να διασφαλιστεί αυτό οι μηχανικοί προχώρησαν σε πλήθος βελτιώσεων που εκτίνονται από το σύστημα ανάρτησης ενώ έφτασαν μέχρι και το λογισμικό του οχήματος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, λέει όμως ότι το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP, η οποία θα του επιτρέψει να ζυγίζει έως και 120 κιλά λιγότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μάλιστα η Opel υπογραμμίζει πως παρά το ότι είναι σημαντικά ελαφρύτερο, το επανασχεδιασμένο Mokka έχει «σχεδόν το ίδιο μήκος μεταξόνιου και τροχών» με το εξερχόμενο μοντέλο.
 
Φυσικά όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ένα ακόμα πλεονέκτημα της πλατφόρμας CMP είναι ότι επιτρέπει μια νέα ηλεκτρική έκδοση γνωστή ως Mokka-e. Το ηλεκτρικό Mokka θα έχει τοποθετημένο στο δάπεδο το πακέτο μπαταριών. Ως εκ τούτου το κέντρο βάρους θα είναι χαμηλότερα, ενώ οι Γερμανοί πιστεύουν πως αυτό ια βοηθήσει την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 30%.
 
Το νέο Opel Mokka αφού παρουσιαστεί θα μπει στη γραμμή παραγωγής εντός του 2020 και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021.  

PEIRAIOS LEASING
test center