Σε συζητήσεις με ομάδες της F1 η Porsche

Σε συζητήσεις με ομάδες της F1 η Porsche

3.019 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2022)

Η Porsche αν και δεν τα βρήκε με την Red Bull, συνεχίζει την προσπάθεια της για να μπει στο πρωτάθλημα της Formula 1, συζητώντας και με άλλες ομάδες.

H Porsche θα έφτιαχνε κινητήρες για την Red Bull

Τον περασμένο Απρίλιο η συνεργασία της Porsche με την Red Bull στο πρωτάθλημα της F1 φαινόταν σχεδόν βέβαιη, ωστόσο μερικούς μήνες αργότερα οι δύο πλευρές τελικά δεν κατάφεραν να τα βρουν με την αυστριακή ομάδα να αποφασίζει να παραμείνει ανεξάρτητη. Η γερμανική μάρκα επρόκειτο να μπει στην F1 από το 2026 ως προμηθευτής κινητήρων της Red Bull και όπως έγινε γνωστό ήθελε να πάρει και το 50% του μεριδίου της αυστριακής ομάδας, κάτι που δεν δέχθηκαν οι επικεφαλείς της Christian Horner και Helmut Marko, γεγονός που «ναυάγησε» την προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ψάχνεται για «συμπαίκτη» η Porsche, ετοιμάζεται η Audi

Η Porsche ωστόσο δεν φαίνεται να τα παρατάει και όπως υποστηρίζει η ίδια η FIA συνεχίζει τις συζητήσεις και με άλλες ομάδες, ψάχνοντας για «συμπαίκτη». Θεωρεί ακόμα ελκυστική την προοπτική να μπει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της F1 που θα συνεχίσει να παρακολουθεί, αφού η Audi (που ανήκει στο  VW Group) έχει ήδη δεσμευτεί να εισέλθει από το 2026 ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος, όταν και αλλάξουν οι κανόνες για την κατασκευή κινητήρων.
 

Ψάχνει «συμπαίκτη» η Porsche για να μπει στην F1

-ναυάγησαν οι συνομιλίες με την Red Bull
-ψάχνει συνεργάτη μιλώντας και με άλλες ομάδες
-ετοιμάζεται και η Audi να εισέλθει ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto