To σχέδιο του ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επόμενο Sportage.

Σπορτίφ και επιβλητικό το επόμενο Kia Sportage

14.985 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2020)

Mια νέα πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το επόμενο Sportage παρουσίασε ανεξάρτητος σχεδιαστής, προσφέροντας στο SUV στοιχεία από τα νέα μοντέλα της φίρμας που έκαναν πρόσφατα το ντεμπούτο τους.


H νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Kia έχει ήδη εφαρμοστεί σε μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως τα Seltos, Telluride και K5 αλλά και στο ολοκαίνουριο Sorento.

H Kia αναπτύσσει αυτή την στιγμή ωστόσο και το ολοκαίνουριο Sportage και ο Youtuber και ερασιτέχνης σχεδιαστής αυτοκινήτων Ηitekro αποφάσισε να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το επόμενης γενιάς SUV, αν υιοθετήσει αρκετά ριζοσπαστική εμφάνιση,

Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου θα λάβει πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από το K5 σεντάν ενώ μια τεράστια και επιβλητική γρίλια βρίσκεται ανάμεσά τους σε μαύρο χρώμα. Πιο χαμηλά, ο προφυλακτήρας είναι λιγότερο σπορτίφ. Όσον αφορά το υπόλοιπό αμάξωμα, ενδιαφέρον προκαλεί η αρκετά κεκλιμένη οροφή που έχει πάνω της μαύρες ράγες ενώ στο πλάι, οι θόλοι είναι αρκετά μυώδεις.

Η νέα γενιά θα έχει την κωδική ονομασία «ΝQ5» και θα φέρει μαζί της και αρκετές αλλαγές μέσα στην καμπίνα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως πρέπει να περιμένουμε σύντομα κάποιο concept από την εταιρεία που θα μας δίνει μια καλή ιδέα για το τι ετοιμάζουν οι Κορεάτες. Όσον αφορά στα κινητήρα σύνολα, το νέο Sportage αναμένεται να υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την παλέτα του νέου Tucson που περιλαμβάνει εκδόσεις σε βενζίνη και diesel, ήπια υβριδικές επιλογές, plug-in υβριδικό και υβριδικό μηχανικό σύνολο.

Το ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει τον Απρίλιο του 2021.
 

Toyota
test center