«Στα μαχαίρια» Vettel & Leclerc

4.226 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η σχέση των δύο πιλότων μετά την απόφαση του Vettel να αγνοήσει επανειλημμένα τις εντολές της Ferrari.

Πολύ επεισοδιακό ήταν το GP της Ρωσίας για την Ferrari, όχι μόνο γιατί η ιταλική ομάδα κατάφερε να πάρει μόνο μια θέση στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι είχε αντικειμενικά το πιο γρήγορο μονοθέσιο αλλά και λόγω των κακών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ του Vettel και Leclerc.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η Ferrari είχε δώσει οδηγίες στον Leclerc να βοηθήσει με το slipstream του τον Vettel ώστε να περάσει στην μεγάλη ευθεία τον Hamilton αλλά, αν και το σχέδιο πέτυχε, ο Γερμανός που στο μεταξύ προσπέρασε και τον Μονεγάσκο, αρνήθηκε να δώσει την θέση του στον teammate παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί. 

Μετά τον αγώνα ήρθαν στο φως οι συνομιλίες που είχαν οι δύο οδηγοί με το pit-wall της Ferrari και αποδεικνύεται πως η ομάδα είπε συνολικά 5 φορές στον Vettel να δώσει την θέση του στον Leclerc, με τον Γερμανό να απαντάει πρώτα ότι θα το κάνει στους επόμενους γύρους και έπειτα ότι θα το κάνει όταν ο Μονεγάσκος πλησιάσει. Παρά τις εντολές της ομάδας, ο Vettel συνέχιζε να αγνοεί την απόφαση αυτή, μέχρι που τελικά η Ferrari αναγκάστηκε να βάλει νωρίτερα τον Leclerc στα pits ώστε να βγει μπροστά από τον Γερμανό. Λίγους γύρους μετά, ο Γερμανός εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στην ηλεκτρική μονάδα του κινητήριου συνόλου του φωνάζοντας: «Φέρτε πίσω τους V12 κινητήρες».

Ο γενικός αρχηγός της Ferrari Μattia Binotto δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στο περιστατικό, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι δύο οδηγοί της Ferrari βρίσκονται πλέον «στα μαχαίρια».
 

CORAL GAS PASXA
citroen