Στα μέσα του 2024 το facelift του Tesla Model Y

Στα μέσα του 2024 το facelift του Tesla Model Y

2.416 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2023)

- Βρίσκεται στα σκαριά με την κωδική ονομασία «Project Juniper»
- Αναμένονται αναβαθμίσεις παρόμοιες με αυτές του Model 3
- Το Model Y σε τροχιά κατάκτησης της πρωτιάς στις παγκόσμιες αγορές του 2023

Βρίσκεται στα σκαριά με την κωδική ονομασία «Project Juniper»

Το αναμενόμενο facelift του ηλεκτρικού SUV της Tesla, Model Y, φαίνεται να έρχεται σε λιγότερο από 9 μήνες. Όπως αναφέρουν αμερικανικά Μέσα, η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει το εργοστάσιο της στην Shanghai για μια εξωτερική και εσωτερική αναβάθμιση του Model Υ. Το facelift του Model Y, με την κωδική ονομασία «Project Juniper», αναμένεται να παρουσιαστεί πριν τον ερχομό του Οκτώβρη του 2024, όπως είχαν αναφέρει πριν λίγο καιρό αρκετά δημοσιεύματα.

Αναμένονται αναβαθμίσεις παρόμοιες με αυτές που είδε το Model 3

Πηγές από το εσωτερικό της Tesla ισχυρίζονται πως το facelift θα περιλαμβάνει πολύ πιο εμφανείς αλλαγές από την μικρή αναβάθμιση που έλαβε το Model Υ στην Κίνα τον περασμένο Οκτώβριο (το οποίο έφερε νέα διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό, νέο εσωτερικό φωτισμό, ανασχεδιασμένους τροχούς, αυξημένες ιπποδυνάμεις και μεγαλύτερη αυτονομία). Το ανανεωμένο Model Y αναμένεται να αντλήσει έμπνευση από την πρόσφατη αναβάθμιση του Model 3, το οποίο έφερε, μεταξύ άλλων, ανασχεδιασμένο σασί, νέα κλιματιζόμενα καθίσματα, φωτεινότερη και ευκρινέστερη οθόνη αφής, επαναρυθμισμένες αναρτήσεις, καινούργιες ζάντες και λάστιχα και καλύτερη ηχομόνωση. Η νεότερη έκδοση του Model 3 επίσης χαρακτηρίστηκε από την αμφιλεγόμενη αφαίρεση των μοχλών του τιμονιού, μεταφέροντας τα «φλας» σε κουμπιά πάνω στο τιμόνι, και τις αλλαγές ταχυτήτων στην κεντρική οθόνη αφής, όπως έγινε στην περίπτωση του Tesla Model S Plaid.

Το Model Y σε τροχιά κατάκτησης της πρωτιάς στις παγκόσμιες αγορές του 2023

Σύμφωνα με τα ίδια Mέσα, η παραγωγή του τρέχοντος Model Y αναμένεται να διακοπεί για περίπου μια εβδομάδα κατά την διάρκεια των διακοπών του νέου έτους. Περαιτέρω παύσεις θα απαιτηθούν κοντά στην έναρξη της μαζικής παραγωγής του αναβαθμισμένου μοντέλου. Ενημερωτικά, το Model Y, βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης του τίτλου του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ βρίσκεται και στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων για το 2023.

Mercedes
KIA