Στην Ελλάδα το Android Auto

6.771 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2020)

Η Google ανακοίνωσε πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες θα επεκταθεί η υποστήριξη της εφαρμογής πολύ σύντομα.


Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα που, αν και έχουν πρόσβαση στο Android Auto, μέχρι σήμερα, η Google δεν υποστήριζε την εφαρμογή αυτή στην χώρα μας.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 36 χώρες στις οποίες θα επεκταθεί η υποστήριξη της εφαρμογής. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επέκταση που έχει γίνει μέχρι στιγμής καθώς περιλαμβάνει 36 χώρες και συγκεκριμένα τις Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Αγκόλα, Αρμενία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία, Μποτσουάνα, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδονησία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Σκόπια, Μάλτα, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Ουκρανία. Συνολικά, το λογισμικό αυτό θα μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν οι οδηγοί σε 68 χώρες.

Με το Android Auto, oι οδηγοί μπορούν να μεταφέρουν τις αγαπημένες εφαρμογές τους από το Android smartphone στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου και να τις διαχειρίζονται με φωνητικές εντολές, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή τους από την οδήγηση.

Σε smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 10, oι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδέσουν το κινητό τους στην υποδοχή USB του αυτοκινήτου τους, ενώ για τις προηγούμενες εκδόσεις, απαιτείται πρώτα η εγκατάσταση της εφαρμογής από το Play Store.
 

AUTOFIT PASXA
4green