Αγοράζεις από αντιπρόσωπο της γειτονιάς ή ψάχνεις top τιμή & δώρα;

3.999 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2021)

Πως διαλέγεις από που θα αγοράσεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο; Με τη μάρκα και το μοντέλο αποφασισμένο, πας στο κοντινότερο αντιπρόσωπο, ή ψάχνεις και πιο μακριά για να βρεις αυτόν με τα καλύτερα δώρα;

Η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι μικρή υπόθεση, ειδικά δεδομένου ότι ο αντιπρόσωπος από τον οποίο αγοράζεις, θα γίνει για τα επόμενα χρόνια μέρος της ζωής σου. Πριν όμως διαλέξεις, θες κατά την αγορά να έχεις την καλύτερη εξυπηρέτηση, την καλύτερη τιμή και φυσικά τα περισσότερα δώρα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Για πολλούς η ιδέα είναι πως όλες οι αντιπροσωπίες μιας μάρκας είναι ίδιες. Και είναι, σε ότι τουλάχιστον αφορά τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Όμως υπάρχουν διαφορές. Φυσικά η τιμή καταλόγου ξεκινάει σε όλους το ίδιο, όμως μπορεί να προκύψουν διαφορές στην τελική τιμή. Πως; Η κάθε αντιπροσωπία έχει τους δικούς της στόχους, και τη στιγμή που μπαίνεις εσύ να αγοράσεις, βρίσκεται σε διαφορετική απόσταση από την επίτευξή τους. Έτσι ενώ ένας αντιπρόσωπος μπορεί να έχει πιάσει για το μήνα τα νούμερα που θέλει, ένας άλλος πιθανώς να θέλει να κάνει μερικές πωλήσεις ακόμη για να τους φτάσει, και έτσι η προσπάθεια να σε «κλείσει» γίνεται πιο έντονη.

Με αυτό υπόψη, μπορεί να προκύψει μια καλύτερη τελική τιμή, ή ένα δώρο σε ότι αφορά τον εξοπλισμό ή τη μεταβίβαση. Κάποια από αυτά τα δώρα πολλοί αντιπρόσωποι τα διατηρούν σε μεγαλύτερη διάρκεια, και έτσι μπορεί να συμφέρουν έναντι άλλων.

Πριν φτάσεις στην τιμή, κάποιοι αντιπρόσωποι μπορεί να διαθέτουν το μοντέλο που θες για δοκιμή εκείνη τη στιγμή, ενώ άλλοι να μην το έχουν καθόλου ή να πρέπει να περιμένεις.  Και φυσικά η εξυπηρέτηση συνεχίζει και σε άλλους τομείς, όπως η διαδικασία παράδοσης και φυσικά μετά την πώληση.

Πολλοί λοιπόν, πριν αγοράσουν, ψάχνουν να μάθουν από άλλους ποιος αντιπρόσωπος συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Μερικοί, πάλι, προτιμούν τον κοντινότερο ώστε να τους έρχεται πιο εύκολο το σέρβις, όμως το σέρβις μπορείς να το κάνεις στον αντιπρόσωπο που έχει, και πάλι, την καλύτερη φήμη. Δηλαδή να κάνεις ξεχωριστή έρευνα αγοράς.

Εσύ πως διαλέγεις αντιπρόσωπο για αγορά; Τον κοντινότερο ή αυτόν που δίνει τα καλύτερα δώρα; Το ψάχνεις ή πας όπου είναι πιο βολικά; Και με το σέρβις; Ξανακάνεις έρευνα αγοράς, ή πας απλά στον κοντινότερο; Τι κάνεις;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto