Audi A3 Sportback Vs DS 4: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

43.164 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2023)
Συνδυάζοντας τον δυναμικό κινητήρα με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το νέο Α3 Sportback σε εμπνέει να οδηγήσεις γρήγορα ειδικά έχοντας επιλεγμένη τη Dynamic λειτουργία του Drive Select (+174 ευρώ
2 Φωτογραφίες »

Συνδυάζοντας τον δυναμικό κινητήρα με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το νέο Α3 Sportback σε εμπνέει να οδηγήσεις γρήγορα ειδικά έχοντας επιλεγμένη τη Dynamic λειτουργία του Drive Select (+174 ευρώ).

Audi A3 Sportback Vs DS 4: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Ανεση και πάτημα αρχοντικό

Και στο δρόμο, πώς είναι; Αποτελεσματικά και ευχάριστα θα απαντήσουμε, με την άνεση να βρίσκεται στο επίκεντρο. Διαθέσιμο στάνταρ με πίσω πολλαπλούς συνδέσμους στην συγκεκριμένη έκδοση το Audi A3 Sportback παρουσιάζεται αρκετά ακριβές ως προς την συμπεριφορά του, έχοντας αυξημένη πρόσφυση όταν του απαιτηθεί. Η ανάρτηση «στρογγυλεύει» με προοδευτικό τρόπο τις αντιδράσεις του αμαξώματος σε απότομες αλλαγές πορείας, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Θα θέλαμε λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους στο εσωτερικό της καμπίνας από τα ελαστικά και τον κινητήρα (69,9 dB στα 120 χλμ./ώρα).
 
Εστιασμένο στην άνεση και την υψηλή ποιότητα κύλισης είναι οδηγικά το DS 4. Παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος που διευρύνει το πεδίο δράσης από την άλλη σε σχέση με το A3, δεν προβληματίζεται στους πιο γρήγορους ρυθμούς, στιλ οδήγησης πάντως το οποίο δεν αποτελεί δική της προτεραιότητα. Εκεί που ξεχωρίζει το DS 4 είναι στο αρχοντικό της πάτημα, με την μαλακή ανάρτηση να απορροφά τους κραδασμούς και το εσωτερικό του αυτοκινήτου σωστά «απομονωμένο» από κάθε εξωτερικό... αντίπαλο.

Μάρκα/Μοντέλο Audi A3 Sportback Ds Ds 4
Εγγύηση (χρόνια) 2 5
Έκδοση εξοπλισμού BASIC BASTILLE+
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 7
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 9 9
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 7 7
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 8
Κινητήρας-επιδόσεις 9 8
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 10 10
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 9 9
Μεταπωλητική Αξία 9 9
Τελική Βαθμολογία 171 165
Οδική Συμπεριφορά 9 8
Αισθηση πολυτέλειας 85% 84%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Audi A3 Sportback Vs DS 4
Σελίδα 3Audi A3 Sportback Vs DS 4: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Audi A3 Sportback και DS 4
Σελίδα 5Συγκριτικό Audi A3 Sportback Vs DS 4: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
ford
NISSAN