Η teaser φωτογραφία.

Σχεδόν έτοιμο το Citigo-e

2.391 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Skoda Citigo. Αυτή είναι η πρώτη teaser εικόνα. Διάβάστε τι μαθαίνουμε.

Δύο μέρες πριν σας αποκαλύψαμε την πρώτη εικόνα του Citigo-e που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Skoda, και σήμερα, η τσέχικη μάρκα έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, η ηλεκτρική έκδοση του μίνι δεν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση σε σχέση με τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Mιας και η γρίλια στο Citigo-e δεν θα έχει κάποια χρησιμότητα, η Skoda φρόντισε να την «κλείσει». Aυτή θα είναι πιθανότατα το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα κάνει την ηλεκτρική έκδοση να ξεχωρίζει από τις άλλες, αφού ακόμα και το σημείο φόρτισης/ανεφοδιασμού του τσέχικου μίνι θα παραμείνει στο ίδιο μέρος.
 
Το Citigo-eiV θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 300 χιλιομέτρων χάρη σε μια μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία. Υπενθυμίζουμε πως τα «αδελφάκια» του, VW e-up! και SEAT e-Mii, εξοπλίζονται με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο απόδοσης 82 ίππων και 210 Nm ροπής. Το e-up! μπορεί να κάνει το 0-100 σε 12,4 δευτερόλεπτα ενώ το συνολικό βάρος του μετράται στα 1.139 κιλά.

Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 23 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση στην Mπρατισλάβα της Σλοβακίας μαζί με την plug-in υβριδική έκδοση της Superb. Πληροφορίες για την έκδοση αυτή της τσέχικης ναυαρχίδας δεν υπάρχουν αλλά φήμες κάνουν λόγο πως το κινητήριο σύνολο θα αποτελείται από έναν 1.400άρη TSI, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 13 kWh που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων σύμφωνα με τα νέα τεστ του WLTP.

peugeot
skoda