Η Peugeot Sport άρχισε να εργάζεται πάνω στο μοντέλο από το καλοκαίρι του 2018.

Κάτω από το καπό του νέου 208 R2 βρίσκεται ένας 3κύλινδρος 1.200άρης.

Οι μηχανικοί της Peugeot έδωσαν στο 208 μεγαλύτερο υπερτροφοδότη.

Σχεδόν έτοιμο το νέο Peugeot 208 R2

4.733 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2019)

Nα συνεχίσει την κληρονομιά που αφήνει το απερχόμενο 208 R2 θέλει η Peugeot Sport. Δείτε τον διάδοχό του.

To oλοκαίνουριο Peugeot 208 έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης πριν από περίπου ένα μήνα και τώρα ήταν η σειρά του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής μάρκας για να αποκαλύψει το 208 R2, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται ακόμα στο τελικό στάδιο των δοκιμών του.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση ράλλυ του νέου γαλλικού μικρού που θέλει να ακολουθήσει στα χνάρια της πολύ επιτυχημένης προηγούμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, το απερχόμενο 208 R2 έγινε το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο ράλλυ στην ιστορία της μάρκας και ένα από τα πιο «μοσχοπουλημένα» μοντέλα σε τέτοιου είδους αγώνες. Συνολικά, οι πωλήσεις ανήλθαν σε περισσότερα από 450 αυτοκίνητα.
 
Κάτω από το καπό του νέου 208 R2 βρίσκεται ένας 3κύλινδρος 1.200άρης PureTech κινητήρας βενζίνης που είναι εναρμονισμένος με όλους του κανονισμούς R2C της FIA. Οι μηχανικοί της Peugeot έδωσαν στο 208 μεγαλύτερο υπερτροφοδότη και νέο κιβώτιο, ωστόσο λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση του ή τις επιδόσεις του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η Peugeot Sport άρχισε να εργάζεται πάνω στο μοντέλο από το καλοκαίρι του 2018 και ο στόχος της ήταν απλός: «να δημιουργηθεί ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο με έντονα fun to drive χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να είναι οικονομικό στην συντήρησή του». Το 208 R2 βασίζεται φυσικά στο ολοκαίνουριο γαλλικό μικρό και την CMP πλατφόρμα του που προσφέρει καλύτερη ακαμψία και μικρότερο βάρος.

Το νέο 208 R2 από την Peugeot Sport θα γίνει διαθέσιμο από την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
 

Toyota
moto