Συγκριτικό μεταχειρισμένων 4ετίας: Hyundai i20 VS Opel Corsa
7 Φωτογραφίες »

Συγκριτικό μεταχειρισμένων 4ετίας: Hyundai i20 VS Opel Corsa

8.679 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2024)

Τόσο τα i20 όσο και τα Corsa έχουν μέσο όρο τιμής τα 16.000 ευρώ.
Είναι και τα 2 αξιόπιστα. Βεβαιωθείτε πως στο Corsa χρησιμοποιούν τα σωστά λιπαντικά.
Στο i20 θα φθαρεί νωρίτερα ο δίσκος συμπλέκτη αν κινείται μόνο στην πόλη.
Corsa: Λίγα «κολλήματα» στο infotainment. i20: Φθορά στο κάθισμα του οδηγού.

Τόσο τα i20 όσο και τα Corsa έχουν μέσο όρο τιμής τα 16.000 ευρώ

Το Hyundai i20 και το Opel Corsa είναι δύο μικρά αυτοκίνητα πόλης που ανανεώθηκαν πρόσφατα, κάτι που καθιστά τα ακριβώς προηγούμενα μοντέλα πιο προσιτά ως μεταχειρισμένα, χωρίς όμως να έχουν προλάβει να «παλιώσουν».
Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων οχημάτων, τα συγκρίνουμε μεταξύ τους και καταγράφουμε τις συνηθισμένες βλάβες που παρουσιάζουν, καθώς και τα σημεία στα οποία ενδέχεται να παρατηρηθούν πρόωρες φθορές.
Τόσο το Hyundai i20 όσο και το Opel Corsa των εν λόγω γενιών έχουν μέσο όρο τιμών ως μεταχειρισμένα τα 16.000 ευρώ. Οι τιμές των i20 κυμαίνονται από 14.000 μέχρι 22.000 ευρώ, ενώ αυτές των Corsa ξεκινούν από τα 13.000 και φτάνουν επίσης στα 22.000 ευρώ.

Είναι και τα 2 αξιόπιστα. Βεβαιωθείτε πως στο Corsa χρησιμοποιούν τα σωστά λιπαντικά

Οι κινητήρες των Hyundai i20 και Opel Corsa είναι απροβλημάτιστοι, κάτι που ισχύει για όλη τη γκάμα των μοτέρ και όχι μόνο για τους ατμοσφαιρικούς των βασικών εκδόσεων των μοντέλων που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένα. Στην περίπτωση του Opel Corsa, καλό είναι να βεβαιωθείτε πως η συντήρηση που έχει γίνει ήταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, μιας και πρέπει να χρησιμοποιείται συγκεκριμένος τύπος λιπαντικού.

Στο i20 θα φθαρεί νωρίτερα ο δίσκος συμπλέκτη αν κινείται μόνο στην πόλη

Δεν παρατηρήθηκαν πρόωρες φθορές και ζημιές στα μοντέλα που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένα. Όσον αφορά στο Hyundai i20, αν το όχημα κινούταν μόνο στην πόλη, ενδέχεται να έχει «κουραστεί» ο συμπλέκτης.

Corsa: Λίγα «κολλήματα» στο infotainment. i20: Φθορά στο κάθισμα του οδηγού

Στο εσωτερικό του Opel Corsa δεν βρήκαμε γρατζουνιές και σημάδια από τη χρήση στις πλαστικές επενδύσεις και στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Μόνο το σύστημα infotainment εμφάνιζε λίγα «κολλήματα» στη λειτουργία του.
Από την άλλη πλευρά, το μεταχειρισμένο Hyundai i20 είχε φθορά στο πλαϊνό μέρος του καθίσματος του οδηγού, καθώς και λίγες γρατζουνιές στο ταμπλό.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε όλες τις δοκιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του AutoTriti.

Σελίδα 2Μεταχειρισμένα Hyundai i20: Κοστίζουν από 14.000 έως 22.000 ευρώ
Σελίδα 3Μεταχειρισμένα Opel Corsa: Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 13.000 – 22.000 ευρώ
Σελίδα 4Hyundai i20 και Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
FORD E-TRANSIT
NISSAN