2 φωτογραφίες »

Η σημαντικότερη ονομάζεται e-coasting και εκμεταλλεύεται την αδράνεια του κινητήρα κατά την επιβράδυνση.

Οι «έξυπνες» λειτουργίες

38.130 Επισκέψεις στο άρθρο

Το  ήπιο υβριδικό σύστημα της Fiat δε συνδέεται απευθείας με το σύστημα μετάδοσης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε mild hybrid αρχιτεκτονική, αλλά διαθέτει αρκετές «έξυπνες» λειτουργίες που αυξάνουν την αποδοτικότητα. Η σημαντικότερη ονομάζεται e-coasting και εκμεταλλεύεται την αδράνεια του κινητήρα κατά την επιβράδυνση. Όταν λοιπόν ο οδηγός αφήνει το γκάζι, ο κινητήρας BSG μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει στη μπαταρία. Στη συνέχεια, τα ποσά ενέργειας μπορούν να τροφοδοτήσουν υποσυστήματα όπως ο κλιματισμός ή το Start-Stop. Συνεχίζουμε με το e-braking, όπου η φόρτιση των μπαταριών γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου. Μία επιπλέον δυνατότητα του ήπια υβριδικού συστήματος είναι το e-sailing, όπου ο κινητήρας απενεργοποιείται, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 30 χλμ/ώρα. Σε αυτή την λειτουργία, το υβριδικό Fiat έχει τη δυνατότητα να κινείται με τον κινητήρα απενεργοποιημένο, μόλις ο οδηγός επιλέξει «νεκρά» στο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μία επιπλέον δυνατότητα του ήπια υβριδικού συστήματος είναι το e-sailing, όπου ο κινητήρας απενεργοποιείται, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 30 χλμ/ώρα.

Μία επιπλέον δυνατότητα του ήπια υβριδικού συστήματος είναι το e-sailing, όπου ο κινητήρας απενεργοποιείται, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 30 χλμ/ώρα.


Ξέρετε ότι
- Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετήθηκαν 4,5 εκ. πιο χαμηλά σε σχέση με τα μηχανικά σύνολα που αντικατέστησαν. Έτσι, το κέντρο βάρους των ήπια υβριδικών εκδόσεων έχει μειωθεί αισθητά. 
- Οι εκπομπές μόλις 88γρμ./χλμ διοξειδίου του άνθρακα, απαλλάσσουν τα Fiat Panda και 500 από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.
- Οι υβριδικές εκδόσεις διακρίνονται από το γράμμα «H» στη μεσαία κολώνα, ενώ προσφέρονται και στην πλούσια έκδοση «Hybrid Launch Edition». 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

PEIRAIOS LEASING
test center